Νορβηγία: Σκόρπισε τον θάνατο με τόξο και βέλη

Νορβηγία: Σκόρπισε τον θάνατο με τόξο και βέλη

1' 12" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

ΟΣΛΟ. Η νορβηγική αντιτρομοκρατική υπηρεσία (PST) εκλήθη να συνδράμει τις έρευνες για την επίθεση που εκδηλώθηκε χθες το βράδυ στην πόλη Κόνγκσμπεργκ, στη διάρκεια της οποίας υπήρξαν νεκροί και τραυματίες. Ο δράστης, που χρησιμοποιούσε τόξο και βέλη, συνελήφθη, ενώ η αστυνομία δεν απέκλεισε τρομοκρατική ενέργεια.

Νεκροί και τραυματίες

«Μπορούμε δυστυχώς να επιβεβαιώσουμε ότι αρκετοί άνθρωποι έχουν τραυματισθεί και ότι υπάρχουν και νεκροί», ανακοίνωσε ο αστυνομικός διευθυντής της περιοχής, Εϊβιντ Ος. «Εχουμε πολλούς μάρτυρες τους οποίους ανακρίνουμε, δεν θέλουμε να βγουν προς τα έξω περισσότερες πληροφορίες αυτή τη στιγμή».

Ο Ος αρνήθηκε να πει περισσότερα και για την ηλικία ή την ταυτότητα του δράστη, ο οποίος συνελήφθη στη γειτονική περιοχή Ντράμεν. Επίσης, έως χθες το βράδυ δεν υπήρχαν πληροφορίες για τις ταυτότητες των θυμάτων, καθώς βρισκόταν σε εξέλιξη η διαδικασία ενημέρωσης των οικογενειών.

Νεκροί και τραυματίες από την επίθεση άνδρα στη νορβηγική πόλη Κόνγκσμπεργκ, ο οποίος συνελήφθη.

Γύρω στις 18.13 χθες η τοπική αστυνομία ξεκίνησε να λαμβάνει αναφορές για άνδρα που περιφερόταν με τόξο και βέλη στο εσωτερικό του σούπερ μάρκετ COOP. Εν συνεχεία ο άνδρας άρχισε να κινείται στην πόλη, σκορπίζοντας τον τρόμο, μέχρι τη σύλληψή του, περίπου στις 19.00 τοπική ώρα.

Ερευνα για τρομοκρατική

«Θα ερευνήσουμε αν επρόκειτο για τρομοκρατική ενέργεια», δήλωσε ο εκπρόσωπος της αστυνομίας. Η υπόθεση εργασίας των Αρχών είναι ότι ο δράστης ενήργησε μόνος του. 

Το αιματηρό περιστατικό στη νότια Νορβηγία συμπίπτει με την αλλαγή φρουράς στη νορβηγική πολιτική σκηνή, καθώς η κεντροαριστερή κυβέρνηση υπό τον Γιόνας Γκαρ Στέρε ετοιμάζεται να αντικαταστήσει την κυβέρνηση της συντηρητικής Ερνα Σόλμπεργκ. 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT