Ηλεκτρική διασύνδεση Ελλάδας – Αιγύπτου: Ξεκίνησε η διαδικασία ένταξης στη λίστα έργων κοινού ενδιαφέροντος της ΕΕ

Ηλεκτρική διασύνδεση Ελλάδας – Αιγύπτου: Ξεκίνησε η διαδικασία ένταξης στη λίστα έργων κοινού ενδιαφέροντος της ΕΕ

Η ένταξη στο δεκαετές πλάνο αποτελεί προϋπόθεση για την εν συνεχεία ένταξη του έργου στη λίστα των Έργων Κοινού Ενδιαφέροντος της Ευρωπαϊκής Ένωσης

54" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Αίτημα ένταξης του έργου της Ηλεκτρικής διασύνδεσης Ελλάδας – Αιγύπτου (GREGY – Green Energy Interconnector) στο δεκαετές πλάνο Ανάπτυξης των Ευρωπαϊκών Δικτύων Ενέργειας (TYNDP 2022) κατέθεσε ο όμιλος Κοπελούζου, όπως ανακοίνωσε σήμερα.

Η ένταξη στο δεκαετές πλάνο αποτελεί προϋπόθεση για την εν συνεχεία ένταξη του έργου στη λίστα των Έργων Κοινού Ενδιαφέροντος (PCI) της Ευρωπαϊκής Ένωσης, κάτι που θα διευκολύνει την αδειοδότηση και τη χρηματοδότησή του.

⇒ Διαβάστε επίσης: Ενεργειακή κρίση: Ντόμινο σε «Εξοικονομώ», οικοδομή και καύσιμα

«Το έργο της ηλεκτρικής διασύνδεσης Ελλάδας – Αιγύπτου του Ομίλου Κοπελούζου θα μεταφέρει 100% καθαρή, πράσινη ενέργεια που θα παράγεται από ανανεώσιμες πηγές ενέργειας που θα υλοποιηθούν στην Αίγυπτο θα προσφέρει σημαντικά οφέλη όχι μόνο στην Ελλάδα αλλά και σε ολόκληρη την Ευρώπη συνεισφέροντας στην ενεργειακή ασφάλεια της, βοηθώντας την να επιτύχει γρηγορότερη απεξάρτηση από τα ορυκτά καύσιμα και να επιτύχει τους στόχους μηδενικών εκπομπών διοξειδίου του άνθρακα», αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση.

Προστίθεται ακόμη ότι η υλοποίηση της διασύνδεσης Ελλάδας – Αιγύπτου θα απελευθερωθεί χωρητικότητα περί τα 700MW στα υπάρχοντα δίκτυα μεταφοράς ηλεκτρικής ενέργειας μεταξύ Ελλάδος – Ιταλίας και Ελλάδος – Βουλγαρίας.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

comment-below Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT