ΗΠΑ – Pfizer: Σχέδιο για εμβολιασμό παιδιών ηλικίας 5 έως 11 ετών από τον Νοέμβριο

ΗΠΑ – Pfizer: Σχέδιο για εμβολιασμό παιδιών ηλικίας 5 έως 11 ετών από τον Νοέμβριο

Τα εμβόλια θα είναι διαθέσιμα σε ιατρεία, σε νοσοκομεία παίδων, αλλά και σε σχολεία διευκρίνισε ο Λευκός Οίκος

58" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ο Λευκός Οίκος παρουσίασε σήμερα, Τετάρτη 20 Οκτωβρίου, το σχέδιo για τον εμβολιασμό 28 εκατομμυρίων παιδιών ηλικίας 5 έως 11 ετών με το εμβόλιο της Pfizer από τον Νοέμβριο, αμέσως μόλις οι υγειονομικές αρχές δώσουν το «πράσινο φως».

Μια επιτροπή ειδικών των Κέντρων Πρόληψης και Καταπολέμησης των Ασθενειών (CDC) αναμένεται να συνεδριάσει επί του θέματος στις 2 και 3 Νοεμβρίου, με τη σύσταση της Αρχής να αναμένεται πολύ σύντομα έπειτα από την ημερομηνία αυτή.

Προηγουμένως, μια συμβουλευτική επιτροπή της αμερικανικής Υπηρεσίας Φαρμάκων (FDA) θα μελετήσει τα δεδομένα που υπέβαλε η Pfizer στις 26 Οκτωβρίου. Εάν η σύσταση είναι θετική, η FDA θα δώσει την επίσημη έγκρισή της, ανοίγοντας τον δρόμο για τα CDC.

Τα εμβόλια θα είναι διαθέσιμα σε ιατρεία παιδιάτρων, σε νοσοκομεία παίδων, αλλά και σε σχολεία διευκρίνισε ο Λευκός Οίκος.

Η συσκευασία των εμβολίων τροποποιήθηκε προκειμένου να είναι ευκολότερη η χρήση τους από αυτές τις δομές, σε πακέτα των 10 φιαλιδίων (καθένα θα περιέχει δέκα δόσεις). Επίσης, η κυβέρνηση θα διανείμει τον απαραίτητο εξοπλισμό, όπως μικρότερες βελόνες.

Ο Λευκός Οίκος διαβεβαιώνει πως οι ΗΠΑ έχουν προμηθευτεί αρκετές δόσεις για να εμβολιάσουν όλα τα παιδιά της συγκεκριμένης ηλικιακής ομάδας.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ / ΜΠΕ

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT