Βρετανία: Ακύρωσε για ιατρικούς λόγους η βασίλισσα Ελισάβετ

Βρετανία: Ακύρωσε για ιατρικούς λόγους η βασίλισσα Ελισάβετ

Η βασίλισσα της Αγγλίας Ελισάβετ ακύρωσε χθες, τελευταία στιγμή, την προγραμματισμένη επίσκεψή της στη Βόρεια Ιρλανδία για ιατρικούς λόγους

1' 30" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

ΛΟΝΔΙΝΟ. Η βασίλισσα της Αγγλίας Ελισάβετ ακύρωσε χθες, τελευταία στιγμή, την προγραμματισμένη επίσκεψή της στη Βόρεια Ιρλανδία για ιατρικούς λόγους. Τα ανάκτορα ανακοίνωσαν ότι η 95χρονη βασίλισσα «είναι πολύ ευδιάθετη» και «δέχθηκε απρόθυμα τη συμβουλή των γιατρών της να ξεκουραστεί». «Η βασίλισσα στέλνει τις πιο θερμές ευχές της στον λαό της Βόρειας Ιρλανδίας και ανυπομονεί για την επίσκεψή της στο μέλλον», ανέφερε η ανακοίνωση.

Προχθές το βράδυ η βασίλισσα φωτογραφήθηκε χαμογελαστή πλάι στον 72χρονο γιο της Κάρολο, διάδοχο του θρόνου, και τον 39χρονο εγγονό της Γουίλιαμ, σε δεξίωση που παρέθεσε προς τιμήν επιχειρηματιών, όπως ο Μπιλ Γκέιτς και ο Νατατζαράν Τσαντρασεκάν, τoυ ινδικού ομίλου Tata. Την περασμένη εβδομάδα η Ελισάβετ πραγματοποίησε την πρώτη επίσκεψη της τελευταίας πενταετίας στην Ουαλλία, κηρύσσοντας την έναρξη των εργασιών της τοπικής Βουλής, το Σαββατοκύριακο παρέστη στην «Ημέρα των πρωταθλητών» στο Ασκοτ, ενώ τη Δευτέρα είχε τηλεδιάσκεψη με τον νέο γενικό κυβερνήτη της Νέας Ζηλανδίας και την Τρίτη με τους πρέσβεις της Ιαπωνίας και της Ευρωπαϊκής Ενωσης στη Βρετανία.

Η 95χρονη βασίλισσα της Αγγλίας δεν θα πραγματοποιήσει την προγραμματισμένη επίσκεψή της στη Βόρεια Ιρλανδία.

Στη Βόρεια Ιρλανδία επρόκειτο να παραστεί σε λειτουργία συμφιλίωσης και ελπίδας στον καθεδρικό ναό του Αγίου Πατρικίου στο Αρμο, τιμώντας την εκατοστή επέτειο της διαίρεσης της Ιρλανδίας και της δημιουργίας της Βόρειας Ιρλανδίας. «Είναι απασχολημένη – πιο απασχολημένη από ό,τι θα περίμενε κανείς. Δεδομένης της ηλικίας της οι ακυρώσεις της τελευταίας στιγμής δεν προξενούν ιδιαίτερη έκπληξη», σημείωσε ο διευθυντής του περιοδικού Majesty, Τζο Λιτλ.

Η Ελισάβετ στέφθηκε βασίλισσα της Αγγλίας στις 6 Φεβρουαρίου 1952, σε ηλικία 25 ετών, ενώ για την 70ή επέτειο της στέψης της προγραμματίζονται πολυήμεροι εορτασμοί. Την προηγούμενη εβδομάδα εμφανίστηκε με μπαστούνι για πρώτη φορά από το 2003, όταν είχε υποβληθεί σε εγχείρηση στο γόνατο. Πριν από έξι μήνες πέθανε σε ηλικία 99 ετών ο σύζυγός της πρίγκιπας Φίλιππος.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT