Καμπούλ: Το Ισλαμικό Κράτος ανέλαβε την ευθύνη για την επίθεση στο νοσoκομείο

Καμπούλ: Το Ισλαμικό Κράτος ανέλαβε την ευθύνη για την επίθεση στο νοσoκομείο

Το Ισλαμικό Κράτος ανέλαβε την ευθύνη για τη σημερινή επίθεση εναντίον του μεγαλύτερου στρατιωτικού νοσοκομείου της Καμπούλ - Τουλάχιστον 25 άνθρωποι σκοτώθηκαν και περισσότεροι από 50 τραυματίστηκαν

56" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Το Ισλαμικό Κράτος ανέλαβε την ευθύνη για την επίθεση εναντίον του μεγαλύτερου στρατιωτικού νοσοκομείου της Καμπούλ, μετέδωσε το προπαγανδιστικό όργανο της τζιχαντιστικής οργάνωσης, Amaq.

Τουλάχιστον 25 άνθρωποι σκοτώθηκαν και περισσότεροι από 50 τραυματίστηκαν, όταν ένοπλοι επιτέθηκαν στο νοσοκομείο Σαρντάρ Μοχάμαντ Νταούντ Χαν.

Η επίθεση, η οποία πραγματοποιήθηκε από έναν καμικάζι και άλλους ενόπλους, έληξε όταν οι τελευταίοι σκοτώθηκαν από μαχητές Ταλιμπάν, δήλωσε νωρίτερα το απόγευμα στο Γαλλικό Πρακτορείο μέλος της κυβέρνησης των Ταλιμπάν.

Καμπούλ: Το Ισλαμικό Κράτος ανέλαβε την ευθύνη για την επίθεση στο νοσoκομείο-1
Reuters

Η επίθεση σημειώθηκε εν μέσω αυξανόμενης βίας στο Αφγανιστάν ανάμεσα στους Ταλιμπάν και το Ισλαμικό Κράτος.

Στο εν λόγω νοσοκομείο, ο υπουργός Άμυνας των Ταλιμπάν Μοχάμεντ Γιακούμπ, γιος του ιδρυτή των Ταλιμπάν, του μουλά Όμαρ, έκανε την πρώτη δημόσια εμφάνισή του την περασμένη Τετάρτη, ζητώντας κυρίως από Αφγανούς επιχειρηματίες να επενδύσουν στο σύστημα υγείας της χώρας.

Το στρατιωτικό νοσοκομείο είχε γίνει στόχος επίθεσης και τον Μάρτιο του 2017. Η ένοπλη επίθεση διήρκησε έξι ώρες στο εσωτερικό του κτιρίου και την ευθύνη ανέλαβε το Ισλαμικό Κράτος. Σύμφωνα με τον επίσημο απολογισμό, 50 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους, όμως σύμφωνα με πηγές στις δυνάμεις ασφαλείας, ο αριθμός των νεκρών ήταν υπερδιπλάσιος.

Mε πληροφορίες από ΑΠΕ / ΜΠΕ

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT