Βατικανό: Ο πάπας Φραγκίσκος θα φροντίσει για τη μετεγκατάσταση 50 προσφύγων που βρίσκονται στην Κύπρο

Βατικανό: Ο πάπας Φραγκίσκος θα φροντίσει για τη μετεγκατάσταση 50 προσφύγων που βρίσκονται στην Κύπρο

51" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Σύμφωνα με πληροφορίες του Βατικανού, ο πάπας Φραγκίσκος, ο οποίος θα επισκεφθεί την Κύπρο στις 2 και τις 3 Δεκεμβρίου και την Ελλάδα μέχρι τις 6 Δεκεμβρίου, θα προχωρήσει σε μια ακόμη ουσιαστική πράξη αλληλεγγύης.

Όπως μεταδίδει ο ανταποκριτής του ΑΠΕ – ΜΠΕ, ενδιαφέρθηκε προσωπικά για την μεταφορά και επανεγκατάσταση στην Ιταλία πενήντα προσφύγων και μεταναστών που βρίσκονται στην Κύπρο.

Η μεταφορά και επανεγκατάσταση θα γίνει πιθανότατα με φροντίδα της καθολικής κοινότητας του Αγίου Αιγιδίου, η οποία έχει ήδη αναλάβει την μετάβαση στη Ιταλία εκατοντάδων προσφύγων από την Λέσβο.

Τόσο κατά την παραμονή του στην Λευκωσία, όσο και με το ταξίδι του στην Λέσβο, ο Φραγκίσκος πρόκειται να συναντήσει και να συνομιλήσει με πρόσφυγες και μετανάστες που βρίσκονται στα δυο νησιά.

Υπενθυμίζεται ότι και το 2016 ο πάπας, επιστρέφοντας από την Μυτιλήνη, είχε πάρει μαζί του δυο οικογένειες προσφύγων και στη συνέχεια ο ανθρωπιστικός αυτός διάδρομος προς τη Ιταλία παρέμεινε ανοικτός.

Ειδήσεις σήμερα

Ακολουθήστε το kathimerini.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο kathimerini.gr

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT