Ανώμαλη προσγείωση λόγω της μετάλλαξης «Όμικρον»

Ανώμαλη προσγείωση λόγω της μετάλλαξης «Όμικρον»

Εχοντας πληγεί σκληρά στον πρώτο χρόνο της πανδημίας, οι αεροπορικές εταιρείες γνώρισαν δυναμική ανάκαμψη τους τελευταίους μήνες, καθώς ο κόσμος άρχισε να ταξιδεύει ξανά χάρη στα εμβόλια.

1' 18" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Εχοντας πληγεί σκληρά στον πρώτο χρόνο της πανδημίας, οι αεροπορικές εταιρείες γνώρισαν δυναμική ανάκαμψη τους τελευταίους μήνες, καθώς ο κόσμος άρχισε να ταξιδεύει ξανά χάρη στα εμβόλια. Ωστόσο, ο πανικός για τη νέα παραλλαγή «Ομικρον» και τα περιοριστικά μέτρα ως προς τις μετακινήσεις που άρχισαν να επιβάλλονται απειλούν να φέρουν πίσω στο σημείο μηδέν τις εταιρείες και τις χώρες οι οποίες εξαρτώνται σε σημαντικό βαθμό από τον τουρισμό.

Ιαπωνία, Ισραήλ και Μαρόκο έκλεισαν ερμητικά τις πόρτες τους στους ξένους, ενώ οι ΗΠΑ θα απαιτούν στο εξής από όλους τους ταξιδιώτες που φθάνουν στη χώρα να δείχνουν αρνητικό τεστ COVID που θα έχει πραγματοποιηθεί το πολύ 24 ώρες πριν από την άφιξή τους. Το ίδιο μέτρο επιβάλλει η Γαλλία σε όσους έρχονται από χώρες εκτός Ευρωπαϊκής Ενωσης.

Η επιστροφή σε μέτρα περιορισμού των μετακινήσεων πλήττει τις αεροπορικές εταιρείες και τις φτωχές χώρες.

«Οι παραλλαγές της COVID προκαλούν δικαιολογημένη ανησυχία, αλλά η απαγόρευση των ταξιδιών δεν τις εμπόδισε να μεταδοθούν στις ΗΠΑ», δήλωσε ο Γουίλι Γουόλς, επικεφαλής της Διεθνούς Ενωσης Αεροπορικών Εταιρειών. Την αντίθεσή του σε τυφλά μέτρα, που πλήττουν ιδιαίτερα τις φτωχότερες χώρες, τόνισε ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας (ΠΟΥ). «Οι απότομες, ισοπεδωτικές απαγορεύσεις θα επιδεινώσουν τις ανισότητες», δήλωσε ο επικεφαλής του διεθνούς οργανισμού, Τέντρος Αντανόμ Γκεμπρεγέσους. Πάντως, ο ΠΟΥ δεν παρέλειψε να συστήσει στους άνω των 60 ετών ανεμβολίαστους να αποφύγουν τα ταξίδια.

«Φαίνεται ότι επιστρέφουμε στο σημείο που βρισκόμασταν ένα χρόνο νωρίτερα κι αυτό δεν δημιουργεί σπουδαίες προοπτικές για τη βιομηχανία μας και γενικότερα», εκτίμησε ο Ντιντρ Φούλτον της MIDAS Aviation, στη διάρκεια διαδικτυακής διάσκεψης του κλάδου για τη νέα, επικείμενη κρίση.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT