ΗΑΕ: Πρώτος πολιτικός γάμος για ένα ζευγάρι μη μουσουλμάνων

ΗΑΕ: Πρώτος πολιτικός γάμος για ένα ζευγάρι μη μουσουλμάνων

Για πρώτη φορά στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα εκδόθηκε ληξιαρχική πράξη πολιτικού γάμου για ένα ζευγάρι μη μουσουλμάνων

56" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Δικαστήριο του Αμπού Ντάμπι εξέδωσε ληξιαρχική πράξη πολιτικού γάμου για ένα ζευγάρι μη μουσουλμάνων, για πρώτη φορά στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, χώρα του Κόλπου που προσπαθεί να παρουσιάσει μια πιο φιλελεύθερη και προοδευτική εικόνα, μετέδωσε το ειδησεογραφικό πρακτορείων των Εμιράτων WAM.

Ένα ζευγάρι Καναδών είναι το πρώτο που επωφελήθηκε από αυτόν τον νέο νόμο για το καθεστώς των μη μουσουλμάνων της πρωτεύουσας των Εμιράτων.

«Η έκδοση αυτού του πρώτου συμφώνου πολιτικού γάμου από δικαστήριο του Αμπού Ντάμπι δημιουργεί προηγούμενο στην περιοχή», αναφερει το WAM.

Το πλούσιο αυτό μουσουλμανικό κράτος του Κόλπου προσπαθεί τα τελευταία χρόνια να εμφανιστεί ως ένα σύγχρονο κράτος.

Τα Εμιράτα, όπου το 90% των σχεδόν δέκα εκατομμυρίων κατοίκων είναι ξένοι, επέτρεψαν τη συμβίωση, χαλάρωσαν τους περιορισμούς για το αλκοόλ και διευκόλυναν τη διαδικασία χορήγησης άδειας παραμονής.

Ο πολιτικός γάμος αποτελεί σπάνιο γεγονός στη Μέση Ανατολή και τελείται γενικά υπό την αρχή ενός ιερωμένου.

Επίσης, στις αρχές Δεκεμβρίου, τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα αποφάσισαν από το 2022 να μεταφέρουν το τέλος της εβδομάδας από Παρασκευή-Σάββατο που ήταν σε Σάββατο-Κυριακή και να καθιερώσουν μια εβδομάδα εργασίας τεσσερισήμισι ημερών, προς όφελος κυρίως της ανταγωνιστικότητας.

Πηγή: ΑΠΕ / ΜΠΕ

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT