Φινλανδία: Ολοένα πιο «κοντά» στο ΝΑΤΟ οι πολίτες της χώρας

Φινλανδία: Ολοένα πιο «κοντά» στο ΝΑΤΟ οι πολίτες της χώρας

Το ποσοστό των Φινλανδών που αντιτίθενται στην ένταξη της χώρας τους στο ΝΑΤΟ έχει υποχωρήσει στο 42% και είναι το χαμηλότερο που έχει καταγραφεί στη χώρα από το 2002.

56" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η ένταση, που έχει τα τελευταία χρόνια οξυνθεί δραματικά στο μέτωπο Ουκρανίας-Ρωσίας αλλά και ευρύτερα στο μέτωπο ΝΑΤΟ-Ρωσίας, επηρεάζει παράλληλα το «κλίμα» και σε χώρες οι οποίες έχουν στο παρελθόν βρεθεί αντιμέτωπες με τη ρωσική-σοβιετική «επιθετικότητα» όπως είναι για παράδειγμα η Φινλανδία. 

Σύμφωνα με δημοσκόπηση που πραγματοποίηθηκε το πρώτο δεκαπενθήμερο του Ιανουαρίου για λογαριασμό της φιλανδικής εφημερίδας Helsingin Sanomat, το ποσοστό των Φινλανδών που αντιτίθενται στην ένταξη της χώρας τους στο ΝΑΤΟ έχει υποχωρήσει στο 42% και είναι το χαμηλότερο που έχει καταγραφεί στη χώρα από το 2002 και έπειτα.

Στον αντίποδα, το ποσοστό των Φινλανδών που ζητούν εμφατικά η χώρα τους να ενταχθεί στο ΝΑΤΟ ανέρχεται πλέον σε 28% και έχει αυξηθεί κατά οχτώ ποσοστιαίες μονάδες τα τελευταία δύο χρόνια. 

Υπενθυμίζεται πως σχετικά πρόσφατα, με το βλέμμα στραμμένο κατά κύριο λόγο στη Ρωσία, οι φινλανδικές Αρχές έδωσαν το πράσινο φως και για την αγορά συνολικά 64 F-35 έναντι περίπου δέκα δισεκατομμυρίων δολαρίων,  πραγματοποιώντας έτσι μια από τις μεγαλύτερες και ακριβότερες αγορές μαχητικών αεροσκαφών στα χρονικά.  

Ειδήσεις σήμερα

Ακολουθήστε το kathimerini.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο kathimerini.gr

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT