Ζελένσκι: Ευχαριστούμε τις ΗΠΑ για τη στρατιωτική βοήθεια

Ζελένσκι: Ευχαριστούμε τις ΗΠΑ για τη στρατιωτική βοήθεια

Ο Ουκρανός πρόεδρος Βολοντίμιρ Ζελένσκι, ευχαρίστησε σήμερα τις Ηνωμένες Πολιτείες για την στρατιωτική βοήθεια, υποδεχόμενος τον Αμερικανό υπουργό Εξωτερικών, Άντονι Μπλίνκεν, στο Κίεβο. 

1' 11" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ο πρόεδρος της Ουκρανίας, Βολοντίμιρ Ζελένσκι, ευχαρίστησε σήμερα τις Ηνωμένες Πολιτείες για τη «βοήθειά τους σε αυτούς τους δύσκολους καιρούς», υποδεχόμενος τον Αμερικανό υπουργό Εξωτερικών, Άντονι Μπλίνκεν, στο Κίεβο. 

«Θα ήθελα να σας ευχαριστήσω για την στρατιωτική βοήθεια στην Ουκρανία και για την αύξηση της βοήθειας αυτής», δήλωσε ο Ουκρανός πρόεδρος, υπογραμμίζοντας πως οι πόροι πρόκειται να διατεθούν με στόχο τον εκσυγχρονισμό των ουκρανικών ενόπλων δυνάμεων.

Οι ΗΠΑ ανακοίνωσαν σήμερα πως αποδεσμεύουν 200 εκατομμύρια δολάρια ως επιπλέον στρατιωτική βοήθεια για την Ουκρανία. Η Ουάσινγκτον είχε παράσχει στρατιωτική βοήθεια ύψους περίπου 450 εκατομμυρίων δολαρίων στο Κίεβο πριν από την ανάπτυξη ρωσικών στρατευμάτων στα σύνορα με την Ουκρανία στα τέλη του περασμένου έτους.

Ο Αμερικανός υπουργός Εξωτερικών, Άντονι Μπλίνκεν, βρέθηκε σήμερα στο Κίεβο, ενώ λίγες ώρες νωρίτερα είχε και τηλεφωνική συνομιλία με τον Ρώσο ΥΠΕΞ, Σεργκέι Λαβρόφ, τον οποίο όμως είναι προγραμματισμένο να συναντήσει από κοντά και την Παρασκευή στη Γενεύη.  

«Αυτή είναι μια κρίσιμη περίοδος για την Ουκρανία», δήλωσε χαρακτηριστικά ο κ. Μπλίνκεν από την ουκρανική πρωτεύουσα, υπογραμμίζοντας πως η προτιμητέα οδός είναι εκείνη της διπλωματίας και του διαλόγου για την ειρηνική επίλυση των διαφορών. Ο ίδιος έστειλε, δε, και ένα μήνυμα προς την άλλη πλευρά ξεκαθαρίζοντας πως θα υπάρξουν «συνέπειες» για τη Μόσχα εάν η τελευταία επιλέξει τον δρόμο της βίας και της επιθετικότητας, ενώ παράλληλα ανακοίνωσε και πρόσθετη στρατιωτική βοήθεια ύψους εκατοντάδων εκατομμυρίων δολαρίων από τις Ηνωμένες Πολιτείες προς την Ουκρανία. 

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ    

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT