Βρετανία: Σφίγγει ο κλοιός για τον Μπόρις Τζόνσον

Βρετανία: Σφίγγει ο κλοιός για τον Μπόρις Τζόνσον

Δέχθηκε φραστικά πυρά στη Βουλή και έχασε ένα βουλευτή, που μεταπήδησε στους Εργατικούς.

1' 11" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

ΛΟΝΔΙΝΟ. Με χαλάρωση των περιοριστικών μέτρων για τον κορωνοϊό, που καταγγέλθηκε από τους ειδικούς ως επικίνδυνα πρώιμη, επιχείρησε χθες ο Βρετανός πρωθυπουργός Μπόρις Τζόνσον να εξευμενίσει την οργή που συσσωρεύεται εναντίον του. Ο Τζόνσον έχασε χθες ένα βουλευτή, ο οποίος μεταπήδησε στους αντιπολιτευόμενους Εργατικούς, ενώ δέχθηκε δριμεία επίθεση στη Βουλή από τον επικεφαλής των Εργατικών, Κιρ Στάρμερ. 

Ο βουλευτής Κρίστιαν Γουέικφορντ, ο οποίος εξελέγη για πρώτη φορά το 2019, δεν είχε μασήσει τα λόγια του όταν είχε ξεσπάσει το σκάνδαλο με τον διαπλεκόμενο υφυπουργό Οουεν Πάτερσον, το πρώτο από τη σειρά σκανδάλων που έχουν κλονίσει τη θέση του Βρετανού πρωθυπουργού. Ο Γουέικφορντ, την περασμένη εβδομάδα, υπέβαλε επιστολή δυσπιστίας προς τον Τζόνσον, ενώ χθες αποφάσισε να μην παρακολουθήσει την έκβαση αυτής της υπόθεσης από τα έδρανα του Συντηρητικού Κόμματος. Μεταξύ των παλαιών βουλευτών του κόμματος, ο Ντέιβιντ Ντέιβις, που έχει υπάρξει και διεκδικητής της ηγεσίας, στράφηκε προς τον Τζόνσον κατά την αγόρευσή του στη Βουλή και του είπε: «Για όνομα του Θεού, φύγετε».

Ο Τζόνσον μετατόπισε τη συζήτηση στα ζητήματα του κορωνοϊού, δηλώνοντας πόσο υπερήφανος είναι για τις επιδόσεις του βρετανικού συστήματος υγείας. Οι εργαζόμενοι του συστήματος υγείας, αντιθέτως, δεν είναι υπερήφανοι για την απόφαση του πρωθυπουργού να καταργήσει την υποχρεωτικότητα της χρήσης μάσκας στα μέσα μεταφοράς και στα σχολεία, χαρακτηρίζοντας το μέτρο πρώιμο, καθώς 20.000 Βρετανοί εξακολουθούν να νοσηλεύονται σε κλίνες COVID. Ο Τζόνσον ανακοίνωσε επίσης κατάργηση των πιστοποιητικών εμβολιασμού και από τις 24 Μαρτίου κατάργηση της υποχρεωτικής καραντίνας.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT