Ισραήλ: Προχωρά σε αγορά 3 υποβρυχίων από τη Γερμανία

Ισραήλ: Προχωρά σε αγορά 3 υποβρυχίων από τη Γερμανία

Τη σύναψη συμφωνίας για την αγορά τριών υποβρυχίων από τον γερμανικό κολοσσό της Thyssenkrupp έναντι 3,4 δισ. δολ. ανακοίνωσε σήμερα το Ισραήλ. 

55" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Τη σύναψη συμφωνίας για την αγορά τριών υποβρυχίων από τον γερμανικό κολοσσό της Thyssenkrupp έναντι 3,4 δισεκατομμυρίων δολαρίων ανακοίνωσε σήμερα η ηγεσία του Ισραήλ. 

«Τα νέα υποβρύχια πρόκειται να αναβαθμίσουν τις δυνατότητες του ισραηλινού ναυτικού, συμβάλλοντας στην υπεροχή ασφαλείας (σ.σ. security superiority) που έχει το Ισραήλ στην περιοχή», δήλωσε χαρακτηριστικά ο Ισραηλινός υπουργός Άμυνας Μπένι Γκαντς.   

Η νέα συμφωνία αφορά στην απόκτηση από το Ισραήλ τριών υποβρυχίων «Dakar», το πρώτο από τα οποία αναμένεται να παραδοθεί στο ισραηλινό πολεμικό ναυτικό σε εννέα χρόνια. 

Επιπλέον, οι δύο πλευρές κατέληξαν και σε άλλη συμφωνία, ύψους 850 εκατομμυρίων ευρώ, που ανοίγει τον δρόμο για γερμανικές επενδύσεις στο Ισραήλ, μεταξύ άλλων και στον κλάδο της ισραηλινής αμυντικής βιομηχανίας. 

Οι τελευταίες συμφωνίες Ισραήλ – Γερμανίας έρχονται έπειτα από μια πολυετή περίοδο διαπραγματεύσεων, όπως σημειώνεται, αλλά και στον απόηχο παλαιότερων καταγγελλομένων σκανδάλων (περί χρηματισμού κυβερνητικών στελεχών και συνεργατών του πρώην πρωθυπουργού Μπενιαμίν Νετανιάχου στο πλαίσιο παλαιότερης συμφωνίας, του 2012, για την αγορά γερμανικών υποβρυχίων). 

Με πληροφορίες από AFP 

Ειδήσεις σήμερα

Ακολουθήστε το kathimerini.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο kathimerini.gr

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT