Ναυτικά γυμνάσια Κίνας, Ρωσίας, Ιράν στον Ινδικό – Ο Ιρανός πρόεδρος στη Μόσχα

Ναυτικά γυμνάσια Κίνας, Ρωσίας, Ιράν στον Ινδικό – Ο Ιρανός πρόεδρος στη Μόσχα

Κίνα, Ρωσία και Ιράν θα πραγματοποιήσουν κοινά ναυτικά γυμνάσια την Παρασκευή, 21 Ιανουαρίου, στον Ινδικό, ενώ ο Ιρανός πρόεδρος Εμπραχίμ Ραϊσί βρίσκεται σήμερα στη Μόσχα για επαφές με τον Βλάντιμιρ Πούτιν.

53" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Κίνα, Ρωσία και Ιράν θα πραγματοποιήσουν κοινά ναυτικά γυμνάσια αύριο, Παρασκευή, 21 Ιανουαρίου, όπως δήλωσε σήμερα αξιωματούχος των ενόπλων δυνάμεων του Ιράν στο ημικρατικό πρακτορείο ειδήσεων ISNA.

Η άσκηση «Ζώνη Ναυτικής Ασφάλειας 2022» θα διεξαχθεί βόρεια του Ινδικού ωκεανού, πρόσθεσε ο Μοστάφα Τατζολντίν.

Αφότου ανέλαβε καθήκοντα τον περασμένο Ιούνιο, ο Ιρανός πρόεδρος Εμπραχίμ Ραϊσί επιδιώκει μια πολιτική εμβάθυνσης των σχέσεων με την Κίνα και τη Ρωσία. Η Τεχεράνη εντάχθηκε στο Οργανισμό Συνεργασίας της Σανγκάης τον Σεπτέμβριο, έναν οργανισμό ασφάλειας της κεντρικής Ασίας υπό την ηγεσία του Πεκίνου και της Μόσχας.

Ο Ιρανός υπουργός Εξωτερικών, Χοσέιν Αμιραμπντολαχιάν, επισκέφθηκε την Κίνα την περασμένη εβδομάδα και ο Ιρανός πρόεδρος Εμπραχίμ Ραϊσί συναντά τον Ρώσο ομόλογό του, Βλάντιμιρ Πούτιν, σήμερα στη Μόσχα.

Κίνα, Ρωσία και Ιράν ξεκίνησαν τα κοινά ναυτικά γυμνάσια το 2019 και θα τα συνεχίσουν και στο μέλλον, είπε ο Τατζολντίν.

«Σκοπός αυτής της άσκησης είναι να ενισχυθεί η ασφάλεια στην περιοχή και να διευρυνθεί η πολυμερής συνεργασία ανάμεσα στις τρεις χώρες προκειμένου να υποστηριχθεί από κοινού η παγκόσμια ειρήνη», δήλωσε ο Ιρανός αξιωματούχος στο ISNA.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT