Γερμανία – Χαϊδελβέργη: Νεκροί ο δράστης της ένοπλης επίθεσης και άλλο ένα άτομο

Γερμανία – Χαϊδελβέργη: Νεκροί ο δράστης της ένοπλης επίθεσης και άλλο ένα άτομο

Δύο νεκροί - ανάμεσά τους και ο δράστης - και τρεις τραυματίες είναι ο απολογισμός της επίθεσης εναντίον φοιτητών σε αμφιθέατρο του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου της Χαϊδελβέργης.

46" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Δύο νεκροί – ανάμεσά τους και ο δράστης – και τρεις τραυματίες είναι ο απολογισμός της επίθεσης εναντίον φοιτητών σε αμφιθέατρο του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου της Χαϊδελβέργης. 

Φοιτητής ήταν ο νεαρός άνδρας που επιτέθηκε νωρίτερα σήμερα εναντίον ατόμων που βρίσκονταν σε αίθουσα διαλέξεων του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου της Χαϊδελβέργης, στο Νόιενχάμερ Φελντ.

Σύμφωνα με εκπρόσωπο της Αστυνομίας της πόλης, ο άνδρας σε κατάσταση αμόκ εισέβαλε στην αίθουσα με μακρύκαννο όπλο και άρχισε να πυροβολεί αδιακρίτως εναντίον των παρευρισκομένων. Τέσσερις από αυτούς τραυματίστηκαν – εκ των οποίων ο ένας υπέκυψε αργότερα στα τραύματά του. Λίγο μετά ο δράστης έστρεψε το όπλο στο εαυτό του και αυτοκτόνησε. 

Στο σημείο έσπευσε η Αστυνομία και η Ειδική Μονάδα SEK, ζητώντας από τους οδηγούς να αποφεύγουν την περιοχή προκειμένου να διευκολύνουν τα οχήματα άμεσης επέμβασης.

Σύμφωνα με το Γερμανικό Πρακτορείο Ειδήσεων (dpa), οι αρχές θεωρούν ότι ο δράστης ενέργησε μόνος του και δεν είχε πολιτικό ή θρησκευτικό κίνητρο.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT