Ρωσία – Κούβα: Επικοινωνία ηγετών – Ενισχύουν την στρατηγική τους σχέση

Ρωσία – Κούβα: Επικοινωνία ηγετών – Ενισχύουν την στρατηγική τους σχέση

Ο Ρώσος πρόεδρος, Βλάντιμιρ Πούτιν, συζήτησε σήμερα με τον πρόεδρο της Κούβας, Μιγκέλ Ντίας Κανέλ, ζητήματα περαιτέρω συντονισμού της δράσης των δύο χωρών στο διεθνές πεδίο, όπως ανακοίνωσε το Κρεμλίνο. Η ρωσική πλευρά είχε προ ημερών αφήσει να εννοηθεί ότι θα μπορούσε να ενισχύσει την στρατιωτική της παρουσία σε χώρες της Λατινικής Αμερικής.

50" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ο Ρώσος πρόεδρος, Βλάντιμιρ Πούτιν, συζήτησε σήμερα με τον πρόεδρο της Κούβας, Μιγκέλ Ντίας Κανέλ, ζητήματα περαιτέρω συντονισμού της δράσης των δύο χωρών στο διεθνές πεδίο στο πλαίσιο της μεταξύ τους στρατηγικής εταιρικής σχέσης, όπως ανακοίνωσε το Κρεμλίνο.

Οι ηγέτες των δύο χωρών επιβεβαίωσαν την πρόθεσή τους να συνεργασθούν στενά για την εδραίωση των διμερών σχέσεων.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του Κρεμλίνου, «έγινε λεπτομερής ανταλλαγή απόψεων σε θέματα διμερούς εμπορικής, οικονομικής και επενδυτικής συνεργασίας».

Ο πρόεδρος της Κούβας, Μιγκέλ Ντίας Κανέλ, ευχαρίστηκε τον Ρώσο πρόεδρο για την ανθρωπιστική βοήθεια που παρέχει η Ρωσία στην Κούβα, συμπεριλαμβανομένης και αυτής στον τομέα της καταπολέμησης της πανδημίας, όπως σημειώνεται στην σχετική ανακοίνωση του Κρεμλίνου. 

Υπενθυμίζεται πως η ρωσική πλευρά είχε προ ημερών αφήσει να εννοηθεί ότι θα μπορούσε να ενισχύσει την στρατιωτική της παρουσία σε χώρες της Λατινικής Αμερικής, κυρίως μέσω του ρωσικού πολεμικού ναυτικού, εάν οι Δυτικοί και το ΝΑΤΟ συνεχίσουν να την «πιέζουν» κοντά στα χερσαία σύνορά της στην Ευρώπη (βλ. Ουκρανία) και στη Μαύρη Θάλασσα. 

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ 

comment-below Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT