Αντισημιτικές επιθέσεις: Σε υψηλό δεκαετίας διεθνώς το 2021

Αντισημιτικές επιθέσεις: Σε υψηλό δεκαετίας διεθνώς το 2021

Σε υψηλό δεκαετίας κινήθηκαν οι αντισημιτικές επιθέσεις διεθνώς το 2021, σύμφωνα με έκθεση που δόθηκε στη δημοσιότητα ενόψει της Διεθνούς Ημέρας Μνήμης για τα Θύματα του Ολοκαυτώματος.

47" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Σε υψηλό δεκαετίας κινήθηκαν οι αντισημιτικές επιθέσεις και οι σχετικοί βανδαλισμοί διεθνώς το 2021, με πάνω από δέκα τέτοια περιστατικά να καταγράφονται ημερησίως την χρονιά που μας πέρασε ανά την υφήλιο, σύμφωνα με έκθεση που δόθηκε στη δημοσιότητα τη Δευτέρα από τον World Zionist Organization και την Jewish Agency for Israel.

Σχεδόν το 80% των εν λόγω περιστατικών έλαβε χώρα σε Ευρώπη και Ηνωμένες Πολιτείες, με την Ευρώπη να συγκεντρώνει το 50% αυτών και τις Ηνωμένες Πολιτείες να ακολουθούν με το υπόλοιπο 30%. 

Αυξημένα σε σύγκριση με τις προηγούμενες χρονιές ήταν όμως τα περιστατικά που σημειώθηκαν πέρυσι, σύμφωνα με την έκθεση, και σε χώρες όπως είναι ο Καναδάς και η Αυστραλία, αν και αξίζει να σημειωθεί ότι παρά τα πολλά σε αριθμό περιστατικά δεν καταγράφηκε πέρυσι κανένας θάνατος στο πλαίσιο αντισημιτικού χαρακτήρα επίθεσης. 

Η σχετική έκθεση δόθηκε στη δημοσιότητα ενόψει της Διεθνούς Ημέρας Μνήμης για τα Θύματα του Ολοκαυτώματος που είναι η 27η Ιανουαρίου. 

Με πληροφορίες από AFP 

comment-below Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT