Αισιοδοξία, χωρίς εφησυχασμό, για την COVID-19

Αισιοδοξία, χωρίς εφησυχασμό, για την COVID-19

Αισιοδοξία χωρίς εφησυχασμό απαιτεί η προσέγγιση της πανδημίας, σύμφωνα με τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας.

1' 15" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Αισιοδοξία χωρίς εφησυχασμό απαιτεί η προσέγγιση της πανδημίας, σύμφωνα με τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας. Οι αξιωματούχοι του εξέφρασαν την ελπίδα ότι η αποκλιμάκωση του παρόντος πανδημικού κύματος που προκάλεσε η «Ομικρον» πιθανώς να εισαγάγει το τέλος της πανδημίας στην Ευρώπη. Ωστόσο, χθες ο επικεφαλής του οργανισμού, δρ Τέντρος Αντάνομ Γκεμπρεγέσους, τόνισε ότι περισσότερα από 80 εκατομμύρια άνθρωποι έχουν προσβληθεί από την «Ομικρον» και ότι είναι επικίνδυνο να θεωρήσουμε πως αυτή είναι η τελευταία μετάλλαξη που θα δούμε. Πιο επιφυλακτικός εμφανίστηκε ο ειδικός απεσταλμένος του ΠΟΥ για την πανδημία, δρ Νέιβιντ Ναμπάρο, επισημαίνοντας ότι η παρούσα φάση στην εξέλιξη της υγειονομικής κρίσης είναι σαν το μέσο του μαραθωνίου. «Δεν γνωρίζουμε πότε ακριβώς θα φτάσουμε στο τέρμα, επειδή ο κορωνοϊός είναι γεμάτος προκλήσεις και εκπλήξεις», τόνισε.

Αυξάνονται τα κρούσματα σε κινεζικές επαρχίες, λίγες ημέρες πριν από την έναρξη των Χειμερινών Ολυμπιακών Αγώνων.

Την ίδια στιγμή, τα περιοριστικά μέτρα πυροδότησαν το Σαββατοκύριακο βίαια επεισόδια. Στις Βρυξέλλες, 50.000  διαδηλωτές εξέφρασαν την αντίθεσή τους, πετώντας αντικείμενα κατά του κτιρίου της διπλωματικής υπηρεσίας της Ε.Ε., ξηλώνοντας κιγκλιδώματα και βάζοντας  φωτιές στις εισόδους σταθμών μετρό. Η αστυνομία απάντησε με ρίψεις νερού και δακρυγόνα. Eπεισόδια σημειώθηκαν την Κυριακή και στο υπερπόντιο γαλλικό διαμέρισμα της Γουαδελούπης στην Καραϊβική. Τέλος, αυξάνονται τα κρούσματα COVID-19 στο Πεκίνο. Από τις 15 Ιανουαρίου έως σήμερα έχουν εντοπιστεί 36 λοιμώξεις που οφείλονται σε διασπορά του κορωνοϊού στην κοινότητα. Ταυτόχρονα, τέσσερις επαρχίες ανακοίνωσαν νέα κρούσματα που  συνδέονται με την κινεζική πρωτεύουσα, ενισχύοντας τους φόβους των αρχών, λίγες ημέρες πριν από την έναρξη της Χειμερινής Ολυμπιάδας.

comment-below Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT