Πορτογαλία: Πρόωρες εκλογές την Κυριακή – Η ακροδεξιά τρίτη στις δημοσκοπήσεις

Πορτογαλία: Πρόωρες εκλογές την Κυριακή – Η ακροδεξιά τρίτη στις δημοσκοπήσεις

Στην τελική ευθεία προς τις βουλευτικές εκλογές που αναμένεται να διεξαχθούν πρόωρα, την ερχόμενη Κυριακή, 30 Ιανουαρίου, έχει μπει η γειτονική μας Πορτογαλία, με τις δημοσκοπήσεις ωστόσο να προβλέπουν μεγάλη άνοδο για την ακροδεξιά παράταξη «Chega».

54" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Στην τελική ευθεία προς τις βουλευτικές εκλογές που αναμένεται να διεξαχθούν πρόωρα, την ερχόμενη Κυριακή, 30 Ιανουαρίου, έχει μπει η γειτονική μας Πορτογαλία, με τις δημοσκοπήσεις ωστόσο να προβλέπουν μεγάλη άνοδο για την ακροδεξιά παράταξη Chega. 

Πιο συγκεκριμένα, το Σοσιαλιστικό Κόμμα (PS) του Αντόνιο Κόστα εμφανίζεται να προηγείται στις δημοσκοπήσεις με ποσοστό κοντά στο 35%, μόλις λίγες μονάδες μπροστά από το κεντροδεξιό Σοσιαλδημοκρατικό Κόμμα PSD το οποίο ακολουθεί σε απόσταση αναπνοής. 

Υπενθυμίζεται ότι στις προηγούμενες εκλογές του 2019, το PS είχε έρθει πρώτο με 36,3%, διατηρώντας μια διαφορά περίπου εννέα ποσοστιαίων μονάδων έναντι του δεύτερου PSD. Εν έτει 2022 πια, εκείνο το άνετο προβάδισμα μοιάζει πια να έχει εξανεμιστεί. 

Η μεγαλύτερη έκπληξη αναμένεται όμως στην τρίτη θέση της κατάταξης, την οποία αναμένεται να καταλάβει για πρώτη φορά στα χρονικά το ακροδεξιό Chega. Ο λόγος για ένα κόμμα που το 2019 είχε εξασφαλίσει μόλις το 1,3% (και έναν βουλευτή) και που πλέον οι δημοσκοπήσεις του δίνουν από 6% έως και 9%. 

⇒ Ειδήσεις σήμερα

Ακολουθήστε το kathimerini.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο kathimerini.gr 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT