Τουρκία: Χιόνι έκλεισε το νέο αεροδρόμιο της Πόλης

Τουρκία: Χιόνι έκλεισε το νέο αεροδρόμιο της Πόλης

Λίγες πτήσεις πραγματοποιήθηκαν χθες το απόγευμα από το νέο αεροδρόμιο της Κωνσταντινούπολης, ύστερα από τη διακοπή λειτουργίας του για 24 ώρες εξαιτίας της πυκνής χιονόπτωσης.

1' 16" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥΠΟΛΗ. Λίγες πτήσεις πραγματοποιήθηκαν χθες το απόγευμα από το νέο αεροδρόμιο της Κωνσταντινούπολης, ύστερα από τη διακοπή λειτουργίας του για 24 ώρες εξαιτίας της πυκνής χιονόπτωσης. Κυκλοφοριακό έμφραγμα προκάλεσε στο μεταξύ η χιονοθύελλα στους δρόμους της μεγαλούπολης των 16 εκατομμυρίων κατοίκων, με οδηγούς να εγκαταλείπουν τα αποκλεισμένα στο χιόνι οχήματά τους.

Χιλιάδες ταξιδιώτες πέρασαν τη νύχτα στους χώρους αναχώρησης επιβατών, αφού είχαν αναμείνει στο εσωτερικό αεροσκαφών, συχνά για ώρες, την απογείωση των πτήσεών τους. Αργά το βράδυ της Δευτέρας, η εταιρεία διαχείρισης του αεροδρομίου ανακοίνωσε ότι όλοι οι επιβάτες που περίμεναν σε αεροσκάφη είχαν αποβιβασθεί και εγκατασταθεί στον χώρο αναχωρήσεων. «Είμαστε εδώ πάνω από 20 ώρες. Κανείς δεν μας ενημερώνει», είπε ο Σελίμ Κιλίτς, που επρόκειτο να ταξιδέψει για το Παρίσι.

Χιλιάδες οδηγοί στην Τουρκία εγκλωβίσθηκαν στους δρόμους, ενώ άσπρισαν ακόμη και οι παραλίες της Αττάλειας.

Χθες το πρωί, οι κάτοικοι της Πόλης προσπαθούσαν να βρουν τρόπο για να φθάσουν στις εργασίες τους, καθώς οι τοπικές αρχές απαγόρευσαν το βράδυ της Δευτέρας την κίνηση οχημάτων σε όλους τους δρόμους. Πολλές περιοχές παρέμεναν την Τρίτη μη προσπελάσιμες για τα λεωφορεία, υποχρεώνοντας πολλούς κατοίκους σε κοπιαστικό βάδισμα στα χιόνια. Σε χθεσινή της ανακοίνωση η τουρκική γενική διεύθυνση αυτοκινητοδρόμων απαγόρευσε την κίνηση οχημάτων από την Κωνσταντινούπολη προς άλλες περιοχές.

Σύμφωνα με επίσημα στοιχεία, 5.057 άνθρωποι απεγκλωβίσθηκαν τα ξημερώματα της Τρίτης από τα ακινητοποιημένα οχήματά τους, ενώ 3.180 μεταφέρθηκαν σε ξενοδοχεία ή κοιτώνες για να περάσουν τη νύχτα. Μη κυβερνητικές οργανώσεις και δημοτικοί υπάλληλοι μοίρασαν τσάι, σούπα, νερό και τρόφιμα σε οδηγούς που δεν ήθελαν να εγκαταλείψουν τα οχήματά τους.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT