Ολλανδία: Καταγγελίες για σεξουαλικά ανάρμοστη συμπεριφορά από συντελεστές του «The Voice»

Ολλανδία: Καταγγελίες για σεξουαλικά ανάρμοστη συμπεριφορά από συντελεστές του «The Voice»

Οι συντελεστές της δημοφιλούς τηλεοπτικής εκπομπής διαγωνισμού ταλέντου «The Voice» στην Ολλανδία αντιμετωπίζουν κατηγορίες για σεξουαλικά ανάρμοστη συμπεριφορά μελών της επιτροπής

2' 2" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η τηλεοπτική εκπομπή διαγωνισμού ταλέντου «The Voice» της Ολλανδίας «κόπηκε» λόγω καταγγελιών για σεξουαλική κακοποίηση και ανάρμοστη συμπεριφορά από μέλη του σόου προς γυναίκες συναδέρφους αλλά και διαγωνιζόμενες. 

Ο Ολλανδός μεγιστάνας των ΜΜΕ και δισεκατομμυριούχος ιδιοκτήτης της εταιρείας παραγωγής πίσω από το τηλεοπτικό σόου ανάδειξης ταλέντων Τζον ντε Μολ συναντήθηκε με κυβερνητικούς αξιωματούχους προκειμένου να συζητήσουν το θέμα με τις καταγγελίες για ανάρμοστη συμπεριφορά. 

Ο Τζον ντε Μολ δεν κατηγορείται προσωπικά ούτε κατονομάζεται σε κάποια από τις καταγγελίες εναντίον ατόμων που εργάζονται στην παραγωγή. Ωστόσο ως δημιουργός του σόου — μίας τηλεοπτικής παραγωγής που γνώρισε παγκόσμια επιτυχία — και ένας από τους παραγωγούς του μέχρι το 2019, ήταν στενά συνδεδεμένος με το πρόγραμμα κατά την περίοδο που φέρονται να συνέβησαν κάποια από τα καταγγελλόμενα περιστατικά. Τις τελευταίες εβδομάδες υπήρξαν πολλές αναφορές για κακή συμπεριφορά στο πλατό κυρίως από τον γαμπρό του Ντε Μολ και επικεφαλής του μουσικού συγκροτήματος που έπαιζε στα σόου, Χέροεν Ριτμπεργκεν ο οποίος ανακοίνωσε την παραίτησή του στις 15 Ιανουαρίου. Σύμφωνα με τον ιστότοπο Netherlands News Live, συνολικά 19 γυναίκες (εργαζόμενες και διαγωνιζόμενες) υπέβαλαν καταγγελίες κατά του Ριτμπεργκεν που αναφέρουν ότι τους έστελνε ακατάλληλα μηνύματα, φωτογραφίες και τους πρότεινε να τον συναντήσουν σε δωμάτιο ξενοδοχείου. Όμως οι καταγγελίες δεν αφορούν μόνο αυτόν αλλά και τον ράπερ Ali B, τον Marco Bolsat κ.α. 

Η Τalpa, η εταιρεία του Τζον ντε Μολ, αρνήθηκε να προβεί σε κάποιο σχόλιο ενώ η ανεξάρτητη έρευνα βρίσκεται σε εξέλιξη. Η ίδια εταιρεία παραγωγής βρίσκεται επίσης πίσω από το δημοφιλές ριάλιτι «Big Brother».

Οι κατηγορίες για παρενόχληση και κατάχρηση εξουσίας στα γυρίσματα του «The Voice» προκάλεσαν μία έκρηξη αποτροπιασμού στην Ολλανδία και άνοιξαν τη συζήτηση σχετικά με τη μεταχείριση των γυναικών στους χώρους εργασίας.

Η υφυπουργός Πολιτισμού ζήτησε να συναντηθεί με τον ντε Μολ αφότου το τηλεοπτικό δίκτυο RTL απέσυρε την ολλανδική έκδοση του «The Voice» έπειτα από τις καταγγελίες για σεξουαλικά ανάρμοστη συμπεριφορά, μεταξύ άλλων και από διασημότητες. Έπειτα από τη συνάντηση, η υφυπουργός Γκιουνάι Ουσλού δήλωσε ότι συζήτησε με τον Τζον ντε Μολ και άλλα ανώτερα στελέχη από τον κλάδο των ΜΜΕ για την πιθανότητα μίας κοινής προσέγγισης με στόχο την καταπολέμηση της παρενόχλησης και της σεξουαλικής κακοποίησης στον χώρο των μίντια. Δεν υπεισήλθε ωστόσο σε περισσότερες λεπτομέρειες.

Με πληροφορίες από το Netherlands News Live, το ΑΠΕ-ΜΠΕ

⇒ Ειδήσεις σήμερα

«Απογοητεύθηκα, αισθάνθηκα αβοήθητος»

«Να φοβάσαι και να μην έρχεται κανείς για βοήθεια»

Ακολουθήστε το kathimerini.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο kathimerini.gr 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT