ΗΠΑ – Γερμανία: Συνάντηση Μπάιντεν με Σολτς στις 7 Φεβρουαρίου στον Λευκό Οίκο

ΗΠΑ – Γερμανία: Συνάντηση Μπάιντεν με Σολτς στις 7 Φεβρουαρίου στον Λευκό Οίκο

Ο Γερμανός καγκελάριος Όλαφ Σολτς πρόκειται να έχει συνάντηση με τον Αμερικανό πρόεδρο Τζο Μπάιντεν στις 7 Φεβρουαρίου στον Λευκό Οίκο. Ουκρανικό και Ρωσία στο επίκεντρο των συνομιλιών.

39" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ο καγκελάριος της Γερμανίας Όλαφ Σολτς θα συναντηθεί με τον Αμερικανό πρόεδρο Τζο Μπάιντεν στις 7 Φεβρουαρίου στον Λευκό Οίκο. Οι δύο ηγέτες αναμένεται να επικεντρωθούν στη συνεχιζόμενη ένταση μεταξύ Δύσης και Ρωσίας για την Ουκρανία.

Η εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου Τζεν Ψάκι επιβεβαίωσε σχετικά δημοσιεύματα που είχαν προηγηθεί, κάνοντας γνωστό ότι ο Όλαφ Σολτς θα γίνει δεκτός από τον Τζο Μπάιντεν στις 7 Φεβρουαρίου.

Οι ηγέτες Ηνωμένων Πολιτειών και Γερμανίας πρόκειται να επικεντρωθούν «στην κοινή τους δέσμευση να συνεχίσουν να πορεύονται στον δρόμο της διπλωματίας καθώς και να ενώσουν τις προσπάθειές τους για να αποτρέψουν οποιαδήποτε επιθετική ενέργεια της Ρωσίας εναντίον της Ουκρανίας», όπως σημειώνει η αμερικανική πλευρά.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

⇒ Ειδήσεις σήμερα

Ακολουθήστε το kathimerini.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο kathimerini.gr

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT