Γερμανία: Το κύμα της μετάλλαξης Όμικρον δεν έχει ακόμη κορυφωθεί λέει ο υπουργός Υγείας

Γερμανία: Το κύμα της μετάλλαξης Όμικρον δεν έχει ακόμη κορυφωθεί λέει ο υπουργός Υγείας

«Το κύμα της Όμικρον είναι αυτήν την στιγμή υπό έλεγχο, αλλά δεν έχουμε ακόμη ξεπεράσει το σημείο κορύφωσής του», δήλωσε ο Γερμανός υπουργός Υγείας Καρλ Λάουτερμπαχ, προειδοποιώντας πως πρόκειται να ακολουθήσουν «δύσκολες εβδομάδες».

1' 19" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

«Το κύμα της παραλλαγής Όμικρον είναι αυτήν την στιγμή υπό έλεγχο, σε ό,τι αφορά όχι την ισχύ, αλλά τις συνέπειές του, αλλά δεν έχουμε ακόμη ξεπεράσει το σημείο κορύφωσής του», δήλωσε ο Γερμανός υπουργός Υγείας Καρλ Λάουτερμπαχ, προειδοποιώντας πως πρόκειται να ακολουθήσουν «δύσκολες εβδομάδες».

«Νομίζω ότι δεν έχουμε ακόμη ξεπεράσει το ζενίθ του ισχυρού κύματος. Και για αυτό δεν βρίσκω καλή ιδέα την άρση κάποιων περιορισμών. Αυτήν την στιγμή όμως έχουμε την κατάσταση υπό έλεγχο: θέλουμε να διασφαλίσουμε ότι θα αρρωστήσουν σε αυτό το κύμα όσο το δυνατόν λιγότεροι ηλικιωμένοι», διευκρίνισε ο κ. Λάουτερμπαχ, επαναλαμβάνοντας ταυτόχρονα την εκτίμησή του ότι τις επόμενες εβδομάδες τα κρούσματα μπορεί να φθάσουν και τις 400.000 την ημέρα, από 190.148 που ήταν σήμερα.

Ο υπουργός Υγείας έκανε ακόμη λόγο για ένα «ειδικό πρόβλημα» της Γερμανίας, τον μεγάλο αριθμό ηλικιωμένων κατοίκων της και το σχετικά υψηλό ποσοστό ανεμβολίαστων στις ηλικίες άνω των 60 ετών και, αναφερόμενος στον σχεδιαζόμενο υποχρεωτικό εμβολιασμό, σημείωσε ότι πρέπει να εισαχθεί γρήγορα, προκειμένου να καλυφθούν τα κενά του εμβολιασμού «και να αποτρέψουμε μια νέα υποτροπή το φθινόπωρο».

Στην ίδια συνέντευξη Τύπου, ο επικεφαλής του Ινστιτούτου «Ρόμπερτ Κοχ» Λόταρ Βίλερ τόνισε ότι ο αριθμός των κρουσμάτων δεν είναι πλέον ο αποφασιστικός παράγοντας για να ληφθούν μέτρα, αλλά θα πρέπει να εξετάζεται η σοβαρότητα της νόσησης που προκαλεί η μόλυνση. «Το κύμα της Όμικρον οδεύει όμως τώρα προς την κορύφωσή του», πρόσθεσε ο κ. Βίλερ και ζήτησε από τους πολίτες να εξακολουθήσουν να είναι προσεκτικοί, να περιορίσουν τις επαφές, να αποφεύγουν τον συνωστισμό, να φορούν μάσκα και να φροντίζουν ώστε οι κλειστοί χώροι να αερίζονται συχνά.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT