Γερμανία: Ένας 38χρονος αναζητείται ως ύποπτος για τη δολοφονία δύο αστυνομικών

Γερμανία: Ένας 38χρονος αναζητείται ως ύποπτος για τη δολοφονία δύο αστυνομικών

Οι δύο αστυνομικοί σταμάτησαν το αυτοκίνητο για έρευνα και λίγο αργότερα ακούστηκαν να φωνάζουν «μας πυροβολούν, μας πυροβολούν!»

1' 30" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Έναν 38χρονο ονόματι Αντρέας Γιοχάνες Σμιτ αναζητεί η Αστυνομία ως βασικό ύποπτο για τη δολοφονία δύο αστυνομικών, οι οποίοι, στο πλαίσιο τακτικής περιπολίας στο Κούζελ της Ρηνανίας – Παλατινάτου της Γερμανίας, επιχείρησαν τις πρώτες πρωινές ώρες να ελέγξουν όχημα το οποίο, όπως διαπίστωσαν, μετέφερε παράνομο θήραμα.

Όπως μετέδωσε το ΑΠΕ, οι δύο αστυνομικοί, μία γυναίκα 24 ετών, η οποία δεν είχε ακόμη αποφοιτήσει από την Σχολή της Αστυνομίας και ένας άνδρας 29 ετών, σταμάτησαν το αυτοκίνητο για έρευνα, όπως ανέφεραν στο κέντρο της υπηρεσίας τους, και λίγο αργότερα ακούστηκαν να φωνάζουν «μας πυροβολούν, μας πυροβολούν!».

Όταν έφθασαν ενισχύσεις, η αστυνομικός είχε εκπνεύσει, ενώ ο συνάδελφός της άφησε λίγο αργότερα την τελευταία του πνοή. Οι άτυχοι αστυνομικοί πυροβολήθηκαν στο πίσω μέρος του κεφαλιού. Η 24χρονη φαίνεται μάλλον να αιφνιδιάστηκε, καθώς δεν πρόλαβε καν να τραβήξει το όπλο της. Ο 29χρονος αστυνομικός είχε αδειάσει όλες τις σφαίρες του, αλλά δεν πρόλαβε να καλυφθεί. Και οι δύο φορούσαν αλεξίσφαιρα γιλέκα.

Εκατοντάδες αστυνομικοί, η Στρατιωτική Αστυνομία, ελικόπτερα και ειδικά εκπαιδευμένοι σκύλοι, αναζητούν από το πρωί τον δράστη ή τους δράστες και έχουν αποκλείσει την ευρύτερη περιοχή του συμβάντος μεταξύ της Ρηνανίας-Παλατινάτου και του Ζάαρλαντ. Οι αρχές έδωσαν στη δημοσιότητα φωτογραφία του υπόπτου, κατοίκου Νοϊκίρχεν της Έσσης, όπου διατηρεί κατάστημα παιχνιδιών και αρτοποιείο, ζητώντας από τους πολίτες να επικοινωνήσουν με την Αστυνομία για οποιαδήποτε πληροφορία και προειδοποιώντας ότι πρόκειται για «βαριά οπλισμένο» και επικίνδυνο άτομο, το οποίο διαθέτει ωστόσο άδεια οπλοφορίας. Η Αστυνομία συνέστησε ακόμη στους κατοίκους της περιοχής να μην επιβιβάσουν στο αυτοκίνητό τους άτομα τα οποία πιθανόν κάνουν ότο-στοπ, ενώ απηύθυνε έκκληση να ακυρωθεί προγραμματισμένη συγκέντρωση κατά των μέτρων για την πανδημία, καθώς «χρειαζόμαστε όλες τις διαθέσιμες δυνάμεις».

Με πληροφορίες από ΑΠΕ

⇒ Ειδήσεις σήμερα

Ακολουθήστε το kathimerini.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο kathimerini.gr

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT