Γερμανία: Συναγερμός σε σχολείο – Αναφορές για εισβολή ενόπλου

Γερμανία: Συναγερμός σε σχολείο – Αναφορές για εισβολή ενόπλου

1' 4" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Σε εξέλιξη βρίσκεται ευρείας κλίμακας επιχείρηση σε ένα σχολείο στην περιοχή Γένφελντ στη Γερμανία, όπου πιστεύεται ότι έχει εισβάλει ένας ένοπλος νεαρός.

Όπως μεταδίδει το πρακτορείο Reuters, δεν έχει αποσαφηνιστεί για το αν ο ένοπλος βρίσκεται μέσα στο σχολείο ή διέσχιζε την περιοχή.

Σύμφωνα με την Αστυνομία του Αμβούργου, οι χώροι του σχολείου και παραμένουν αποκλεισμένοι, ενω οι γονείς που θέλουν να παραλάβουν τα παιδιά τους καλούνται να μεταβούν στις υπηρεσίες ασφαλείας σε γειτονικό πάρκο.

Σε ανάρτησή της στο Twitter, η Αστυνομία αναφέρει επίσης, ότι έχει κλείσει και την περιοχή γύρω από το σχολείο.

Σημειώνεται ότι δεν είναι ακομη σαφές εάν ο ένοπλος άνδρας που παρατηρήθηκε μπήκε πράγματι στο κτίριο ή απλώς περπάτησε προς την κατεύθυνση του κτιρίου και μετά το προσπέρασε.

Σύμφωνα με πληροφορίες της Bild, ένας περαστικός είδε δύο άτομα να μπαίνουν στο σχολείο από την κύρια είσοδο και, όπως ανέφερε, ο ένας από τους δύο πρέπει να ήταν οπλισμένος. 

Το σχολικό κτίριο ερευνάται αυτή τη στιγμή από ειδικές μονάδες για προληπτικούς λόγους. Μέχρι στιγμής δεν έχουν βρεθεί ύποπτοι.

Το σχολείο Ότο-Χαν βρίσκεται στην περιοχή Βάντσμπεκ και στεγάζει ένα δημοτικό και ένα γυμνάσιο. Στο σχολείο φοιτούν σχεδόν 1.500 αγόρια και κορίτσια. 

⇒ Ειδήσεις σήμερα

Ακολουθήστε το kathimerini.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο kathimerini.gr 

comment-below Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT