Ρωσία – Ουγγαρία: Συνάντηση Πούτιν και Όρμπαν στη Μόσχα

Ρωσία – Ουγγαρία: Συνάντηση Πούτιν και Όρμπαν στη Μόσχα

Ο πρωθυπουργός της Ουγγαρίας, Βίκτορ Όρμπαν, βρίσκεται σήμερα στη Μόσχα, όπου έχει συνάντηση με τον Ρώσο πρόεδρο Βλάντιμιρ Πούτιν.

44" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Στη Μόσχα μετέβη σήμερα, Τρίτη, 1η Φεβρουαρίου, για να συναντήσει από κοντά τον Ρώσο πρόεδρο Βλάντιμιρ Πούτιν, ο πρωθυπουργός της Ουγγαρίας Βίκτορ Όρμπαν.

Η επίσκεψη του Όρμπαν πραγματοποιείται με φόντο την ένταση που έχει χτυπήσει «κόκκινο» στο μέτωπο της Ουκρανίας. Η εν λόγω επίσκεψη λαμβάνει χώρα όμως και μόλις λίγους μήνες πριν από τις βουλευτικές εκλογές που αναμένονται τον ερχόμενο Απρίλιο στην Ουγγαρία, αλλά και παράλληλα με άλλες επισκέψεις.

Ενώ ο Όρμπαν βρίσκεται σήμερα στη Μόσχα, οι πρωθυπουργοί της Ολλανδίας, Μαρκ Ρούτε, και του Ηνωμένου Βασιλείου, Μπόρις Τζόνσον, μεταβαίνουν στο Κίεβο για να συναντήσουν από κοντά τον Ουκρανό πρόεδρο Βολοντίμιρ Ζελένσκι.

Ο Βίκτορ Όρμπαν από την πλευρά του αντιμετωπίζεται από πολλούς και ως πιο στενός «σύμμαχος» της Ρωσίας του Πούτιν σήμερα εντός της ΕΕ. Δεν είναι τυχαίο, δε, πως η φιλοευρωπαϊκή ουγγρική αντιπολίτευση άσκησε έντονη κριτική στην επίσκεψη που πραγματοποιεί ο Ούγγρος πρωθυπουργός σήμερα στη ρωσική πρωτεύουσα.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT