Κακοκαιρία HΠΑ: «Διάδρομος σφοδρών χιονοπτώσεων» από το Οχάιο μέχρι το Τέξας

Κακοκαιρία HΠΑ: «Διάδρομος σφοδρών χιονοπτώσεων» από το Οχάιο μέχρι το Τέξας

Μια σφοδρή χειμερινή καταιγίδα αναμένεται να πλήξει μεγάλο μέρος των ΗΠΑ σήμερα, με κύρια χαρακτηριστικά τις ισχυρές χιονοπτώσεις, το χιονόνερο και τον παγετό, ανακοίνωσε η αμερικανική Μετεωρολογική Υπηρεσία

1' 0" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Μια σφοδρή χειμερινή καταιγίδα αναμένεται να πλήξει μεγάλο μέρος των ΗΠΑ σήμερα, με κύρια χαρακτηριστικά τις ισχυρές χιονοπτώσεις, το χιονόνερο και τον παγετό, ανακοίνωσε η αμερικανική Μετεωρολογική Υπηρεσία (NWS).

Στο πλαίσιο της κακοκαιρίας, που θα διαρκέσει έως την Πέμπτη σε ορισμένα τμήματα της πληγείσας περιοχής, το ύψος του χιονιού αναμένεται να φθάσει τα 15-30 εκατοστά στα νότια τμήμα των Βραχωδών Ορέων και το νότιο και κεντρικό τμήμα των Μεγάλων Πεδιάδων, με τις χιονοπτώσεις να εκτείνονται έως τις μεσοδυτικές πολιτείες

Ένας «διάδρομος σφοδρών χιονοπτώσεων» θα εξαπλωθεί από την κοιλάδα του Οχάιο Ρίβερ έως το Τέξας, σύμφωνα με ένα μετεωρολογικό δελτίο από το Εθνικό Κέντρο Προβλέψεων του NWS.

«Προειδοποιήσεις για χειμερινή καταιγίδα βρίσκονται σε ισχύ σε μεγάλο μέρος των περιοχών που θα επηρεαστούν από τις σφοδρές χιονοπτώσεις και τον παγετό», επισημαίνει η μετεωρολογική υπηρεσία.

Η θερμοκρασία αναμένεται να πέσει αύριο από -9,4 έως -3,8 βαθμούς Κελσίου κάτω από τον μέσο όρο σε ορισμένες περιοχές, προσθέτει η NWS.

Η χειμερινή καταιγίδα που απειλεί τις κεντρικές ΗΠΑ καταφθάνει ημέρες μετά το κύμα κακοκαιρίας που σάρωσε το βορειοανατολικό τμήμα της χώρας.

Πηγή: ΑΠΕ / ΜΠΕ

Ειδήσεις σήμερα

Ακολουθήστε το kathimerini.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο kathimerini.gr

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT