Τουρκικά αεροπορικά πλήγματα κατά Κούρδων σε Ιράκ και Συρία

Τουρκικά αεροπορικά πλήγματα κατά Κούρδων σε Ιράκ και Συρία

Κουρδικές πηγές έκαναν λόγο για «ανθρώπινες απώλειες» από τις επιθέσεις

42" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Το υπουργείο Άμυνας της Τουρκίας ανακοίνωσε την Τετάρτη ότι αεροσκάφη της τουρκικής Πολεμικής Αεροπορίας έπληξαν θέσεις Κούρδων ανταρτών στο βόρειο Ιράκ και στη βόρεια Συρία.

Στόχοι της επίθεσης, σύμφωνα με την Άγκυρα, ήταν μεταξύ άλλων στρατόπεδα εκπαίδευσης, κρησφύγετα και αποθήκες πυρομαχικών.

Το υπουργείο ανέφερε πως όλα τα αεροσκάφη που συμμετείχαν στην επιχείρηση εναντίον θέσεων στις περιοχές Ντερίκ, Σίντζαρ και Καρατζάκ, επέστρεψαν στις βάσεις τους. Δεν έδωσε καμία πληροφορία για θύματα.

Νωρίτερα, οι αρχές της αυτόνομης περιφέρειας του ιρακινού Κουρδιστάν ανέφεραν πως τουρκικά μαχητικά βομβάρδισαν τουλάχιστον έξι θέσεις μελών της τουρκικής κουρδικής αυτονομιστικής οργάνωσης Εργατικό Κόμμα Κουρδιστάν (PKK), κάνοντας λόγο για «ανθρώπινες απώλειες», αλλά χωρίς να δώσουν συγκεκριμένο απολογισμό θυμάτων.

Η κουρδική οργάνωση YPG κατήγγειλε την Άγκυρα ότι προσπαθεί να χτυπήσει εκεί όπου απέτυχε ο ISIS, συνεχίζοντας το έργο της ακραίας ισλαμιστικής οργάνωσης εναντίον εκείνων που την κατανίκησαν.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ, Reuters

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT