Ουκρανικό: Μεσολαβητική προσπάθεια Μακρόν με επισκέψεις σε Μόσχα και Κίεβο

Ουκρανικό: Μεσολαβητική προσπάθεια Μακρόν με επισκέψεις σε Μόσχα και Κίεβο

Ο Γάλλος πρόεδρος θα κινηθεί μεταξύ Ρωσίας και Ουκρανίας την προσεχή εβδομάδα

1' 4" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ο Γάλλος πρόεδρος Εμανουέλ Μακρόν θα συναντηθεί τη Δευτέρα με τον Ρώσο ομόλογό του Βλαντίμιρ Πούτιν στη Μόσχα και την Τρίτη με τον Ουκρανό Βολοντίμιρ Ζελένσκι στο Κίεβο, καταβάλλοντας μία ακόμη προσπάθεια για να αποκλιμακώσει την ένταση μεταξύ των δύο χωρών, ανακοίνωσε την Παρασκευή το προεδρικό γραφείο στο Παρίσι.

Η επίσκεψη γίνεται στο πλαίσιο της γαλλικής προεδρίας του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου κατά το τρέχον εξάμηνο, αλλά ο κ. Μακρόν φαίνεται να έχει αναλάβει ρόλο διαμεσολάβησης μεταξύ Ρωσίας και Ουκρανίας, την ώρα που η τουρκική προσπάθεια με τον ίδιο στόχο φαίνεται να αποτυγχάνει.

Ο Γάλλος πρόεδρος είχε τις τελευταίες ημέρες τηλεφωνικές επικοινωνίες με τον Ρώσο και τον Ουκρανό ομόλογό του, αλλά και με τον Αμερικανό πρόεδρο Τζο Μπάιντεν προκειμένου να μεσολαβήσει για την αποκλιμάκωση της ουκρανικής κρίσης.

Τα γαλλικά μέσα ενημέρωσης εκτιμούν ότι ο κ. Μακρόν πιστεύει ενθέρμως ότι υπάρχει ακόμη περιθώριο διπλωματικής επίλυσης της έντασης μεταξύ Ρωσίας και Δύσης που κορυφώνεται στα ρωσο-ουκρανικά σύνορα, και θα δοκιμάσει με τη στήριξη και του κ. Μπάιντεν να αποτρέψει μια στρατιωτική ανάφλεξη στην περιοχή.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ, France 24

Ειδήσεις σήμερα

Ακολουθήστε το kathimerini.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο kathimerini.gr

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT