Ρωσία: «Ανοησίες» οι ισχυρισμοί για πλαστό βίντεο ως πρόσχημα εισβολής στην Ουκρανία

Ρωσία: «Ανοησίες» οι ισχυρισμοί για πλαστό βίντεο ως πρόσχημα εισβολής στην Ουκρανία

50" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ο Ρώσος υπουργός Εξωτερικών Σεργκέι Λαβρόφ απέρριψε ως «ανοησίες» τους ισχυρισμούς των ΗΠΑ ότι η Μόσχα προετοιμάζει ένα πλαστό βίντεο για να το χρησιμοποιήσει ως πρόσχημα για να εισβάλει στην Ουκρανία, μετέδωσε το ρωσικό πρακτορείο RIA. 

Οι αμερικανικές υπηρεσίες πληροφοριών πιστεύουν πως η Ρωσία μπορεί να χρησιμοποιήσει ένα κατασκευασμένο βίντεο που να δείχνει τις σοκαριστικές συνέπειες μιας έκρηξης καθώς και εξοπλισμό που να φαίνεται ότι ανήκει στην Ουκρανία ή σε συμμαχικά της κράτη, για να δικαιολογήσει μια εισβολή, ανακοίνωσε χθες Πέμπτη η Ουάσινγκτον.

«Διάβασα (…) κάποιες αναφορές του Στέιτ Ντιπάρτμεντ ότι η Ρωσία προετοιμάζει πλαστά βίντεο που θα δείχνουν μια υποτιθέμενη επίθεση από ουκρανικά στρατεύματα στο Ντονμπάς. (…) Η παράλογη φύση αυτού του είδους των κατασκευασμάτων, και υπάρχουν ολοένα και περισσότερα καθημερινά, είναι προφανής σε οποιονδήποτε λιγότερο ή περισσότερο έμπειρο πολιτικό επιστήμονα», σχολίασε ο Λαβρόφ μιλώντας στο τηλεοπτικό δίκτυο REN TV. 

Ειδήσεις σήμερα

Ακολουθήστε το kathimerini.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο kathimerini.gr

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT