Μόνικα Βίτι: Σε λαϊκό προσκύνημα η σορός της στο δημαρχιακό μέγαρο της Ρώμης

Μόνικα Βίτι: Σε λαϊκό προσκύνημα η σορός της στο δημαρχιακό μέγαρο της Ρώμης

Η σορός της σπουδαίας Ιταλίδας ηθοποιού Μόνικα Βίτι τέθηκε σήμερα, Παρασκευή σε λαϊκό προσκύνημα στο δημαρχιακό μέγαρο της Ρώμης, το Καπιτώλιο. Η μούσα του Μικελάντζελο Αντονιόνι πέθανε σε ηλικία 90 ετών

57" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η σορός της σπουδαίας Ιταλίδας ηθοποιού Μόνικα Βίτι τέθηκε σήμερα, Παρασκευή σε λαϊκό προσκύνημα στο δημαρχιακό μέγαρο της Ρώμης, το Καπιτώλιο. Οι Ρωμαίοι θα μπορούν να της αποτίσουν φόρο τιμής μέχρι τις 6 το απόγευμα και από αύριο το πρωί μέχρι τη 1 το μεσημέρι. Η μούσα του Μικελάντζελο Αντονιόνι πέθανε σε ηλικία 90 ετών.

Ο περιφερειάρχης της Ρώμης Νικόλα Τζινγκαρέτι, ο οποίος μετέβη στο Καπιτώλιο, δήλωσε ότι η ηθοποιός, εκτός από το μεγάλο ταλέντο της, διακρινόταν και για την ειλικρινή κοινωνική της ευαισθησία. «Μας έλειψε και θα μας λείψει το μεταδοτικό της χαμόγελο», είπε η Ιταλίδα ηθοποιός Μαρίζα Λαουρίτο.

«Τελικά δεν ήταν μόνο ηθοποιός. Είχε και ένα άλλο χάρισμα: στην πραγματικότητα ήταν και σκηνοθέτις των έργων στα οποία έπαιζε», πρόσθεσε η συγγραφέας Ντάτσια Μαραϊνι. Το δημαρχιακό μέγαρο της Αιώνιας Πόλης επισκέφθηκε και ο Ιταλός υπουργός Πολιτισμού Ντάριο Φραντσεσκίνι.
Η κηδεία της παγκοσμίου φήμης καλλιτέχνιδας θα τελεστεί το Σάββατο το απόγευμα στις 3 (ώρα Ιταλίας) στην Εκκλησία των Καλλιτεχνών (Chiesa degli Artisti), στην Πλατεία του Λαού της ιταλικής πρωτεύουσας.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ειδήσεις σήμερα

Ακολουθήστε το kathimerini.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο kathimerini.gr

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT