Φον Ντερ Λάιεν: Αυστηρές ευρωπαϊκές κυρώσεις εάν η Ρωσία κλιμακώσει

Φον Ντερ Λάιεν: Αυστηρές ευρωπαϊκές κυρώσεις εάν η Ρωσία κλιμακώσει

Οποιαδήποτε περαιτέρω επιθετικότητα από την πλευρά της Ρωσίας θα αντιμετωπιστεί με αυστηρές κυρώσεις, ανέφερε η Πρόεδρος της Κομισιόν, Ούρσουλα Φον Φον Ντερ Λάιεν, μετά την επικοινωνία που είχε με τον γενικό γραμματέα του ΝΑΤΟ, Γενς Στόλτενμπεργκ. «Σημαντικός ο στενός συντονισμός μεταξύ ΝΑΤΟ και ΕΕ για τα επόμενα βήματα», δήλωσε ο Στόλτενμπεργκ.

1' 13" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Οποιαδήποτε περαιτέρω επιθετικότητα από την πλευρά της Ρωσίας, θα αντιμετωπιστεί με σθεναρή απάντηση και αυστηρές κυρώσεις, ανέφερε η Πρόεδρος της Κομισιόν, Ούρσουλα Φον Φον Ντερ Λάιεν, μετά την επικοινωνία που είχε με τον γενικό γραμματέα του ΝΑΤΟ, Γενς Στόλτενμπεργκ, εκφράζοντας ωστόσο παράλληλα την ελπίδα για μια διπλωματική λύση στην κρίση.

Ειδικότερα, με ανάρτησή της στο τουίτερ, η κ. Φον Ντερ Λάιεν σημείωσε: «Καλή συζήτηση με τον Γενς Στόλτενμπεργκ. Συντονιζόμαστε για τις προετοιμασίες και την απάντηση στη ρωσική στρατιωτική συσσώρευση και τις αποσταθεροποιητικές ενέργειες. Αν και ελπίζουμε ακράδαντα ότι μπορεί να βρεθεί μια διπλωματική λύση, οποιαδήποτε περαιτέρω επιθετικότητα από τη Ρωσία θα αντιμετωπιστεί με σθεναρή απάντηση και αυστηρές κυρώσεις».

«Είναι σημαντικό να διατηρηθεί ο στενός συντονισμός μεταξύ ΝΑΤΟ και ΕΕ για τα επόμενα βήματα, συμπεριλαμβανομένων πιθανών κυρώσεων», σημείωσε από την πλευρά του, ο ΓΓ της Βορειοατλαντικής Συμμαχίας αναφερόμενος στη συνομιλία που είχε με την επικεφαλής της Ευρωπαϊκής Επιτροπής.

Σημειώνεται πως ο Γενς Στόλτενμπεργκ είχε νωρίτερα σήμερα επικοινωνία για το θέμα της Ουκρανίας-Ρωσίας και με τον Γάλλο πρόεδρο Εμανουέλ Μακρόν.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ειδήσεις σήμερα

Ακολουθήστε το kathimerini.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο kathimerini.gr

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT