Ρωσία: Ως το πλέον προσοδοφόρο επάγγελμα θεωρείται η πολιτική

Ρωσία: Ως το πλέον προσοδοφόρο επάγγελμα θεωρείται η πολιτική

Ενδεικτικά της αντίληψης περί διαφθοράς των πολιτικών στη χώρα τα ευρήματα έρευνας

1' 36" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ως το πλέον προσοδοφόρο επάγγελμα θεωρείται στη Ρωσία η ενασχόληση με την πολιτική σφαίρα, σύμφωνα με έρευνα που παρουσίασε τη Δευτέρα το ρωσικό ειδησεογραφικό πρακτορείο Ίντερφαξ.

Η έρευνα, τα ευρήματα της οποία αναδεικνύουν πόσο διεφθαρμένη θεωρούν οι Ρώσοι την πολιτική τους τάξη, βρήκε ότι σχεδόν ένας στους πέντε Ρώσους (19%) κρίνουν ότι η πολιτική δίνει τις ευκαιρίες για τα υψηλότερα κέρδη στην καριέρα ενός πολίτη, το μεγαλύτερο ποσοστό από οποιονδήποτε άλλο τομέα δραστηριότητας.

Σύμφωνα μάλιστα με την έρευνα του Κέντρου Έρευνας Κοινής Γνώμης της Ρωσίας (ΒΤΣΙΟΜ), η πλέον δραστήρια επαγγελματικά ηλικιακή ομάδα 25 έως 34 ετών αναδεικνύει με ακόμη υψηλότερο ποσοστό (22%) την πολιτική ως την πλέον κερδοφόρο καριέρα στη χώρα.

Τα αποτελέσματα της μελέτης δείχνουν ότι οι Ρώσοι άνδρες πιο συχνά από τις γυναίκες θεωρούν ότι η πολιτική είναι η πιο κερδοφόρα – 22% και 17% των ερωτηθέντων, αντίστοιχα.

Στη δεύτερη θέση στην κατάταξη της κερδοφορίας των επαγγελμάτων είναι ο ειδικός πληροφορικής και ο ειδικός στην ασφάλεια πληροφοριών, με την τελευταία αυτή η δραστηριότητα να θεωρείται η πιο κερδοφόρα από το 13% των συμπολιτών, αλλά μεταξύ των ερωτηθέντων ηλικίας 25-34 ετών – για τον έναν στους πέντε (20%).

Ένας στους εννιά Ρώσους (11%) θεωρεί την εργασία του δικηγόρου πλέον κερδοφόρο, ποσοστό που ανεβαίνει στο 16% μεταξύ των νέων ηλικίας 18-24 ετών (16%), δείχνει η έρευνα.

Η εργασία του τραπεζίτη, του γιατρού, αλλά και ενός ειδικού στον τομέα του πετρελαίου και του φυσικού αερίου θεωρείται η πλέον αμειβόμενη από το 10% των ερωτηθέντων ο καθένας, σημειώνει η ίδια έρευνα.

Στη Ρωσία κυκλοφορεί ευρέως η αντίληψη ότι ο πρόεδρος της χώρας Βλαντίμιρ Πούτιν είναι ο πλουσιότερος άνθρωπος στη χώρα και ένας από τους πιο πλούσιους στον κόσμο.

Πηγή: Interfax

Ειδήσεις σήμερα

Ουκρανικό: Στη Μόσχα με στόχο «ιστορική λύση» ο Μακρόν

Νέα συνεργασία Μακρόν-Μπάιντεν πριν το ταξίδι του πρώτου σε Μόσχα και Κίεβο

Ακολουθήστε το kathimerini.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο kathimerini.gr

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT