Μπόρις Τζόνσον: «Λίφτινγκ» στη δημόσια εικόνα του

Μπόρις Τζόνσον: «Λίφτινγκ» στη δημόσια εικόνα του

Ο Βρετανός πρωθυπουργός προβαίνει σε αλλαγές στα πρόσωπα αλλά και στον τρόπο λειτουργίας του γραφείου του.

1' 23" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Υπεράνθρωπες προσπάθειες να αναδιαμορφώσει τη δημόσια εικόνα του, αλλά και αυτή του πρωθυπουργικού γραφείου του, μετά τον σάλο που προκάλεσε το σκάνδαλο των κορωνοπάρτι καταβάλλει ο Βρετανός πρωθυπουργός Μπόρις Τζόνσον.

Προκειμένου να κερδίσει χρόνο και ενώ πολλοί από τους συνεργάτες του εγκαταλείπουν την Ντάουνινγκ Στριτ, ο Τζόνσον προσπαθεί να εισαγάγει σειρά αλλαγών, κυρίως στα πρόσωπα αλλά και στον τρόπο λειτουργίας του πρωθυπουργικού γραφείου, όπως είχε δεσμευτεί να κάνει απαντώντας στο Κοινοβούλιο στο πόρισμα της έρευνας της Σου Γκρέι για το «partygate».

Ενα από τα νέα πρόσωπα που τον πλαισιώνουν είναι ο σύμβουλος επικοινωνίας Γκούτο Χάρι, ο οποίος σε συνέντευξή του αποκάλυψε ότι κατά την πρώτη τους συνάντηση, όταν ρώτησε τον πρωθυπουργό για το πολιτικό του μέλλον, ο Τζόνσον τραγούδησε την επιτυχία της Γκλόρια Γκέινορ «I will survive». Αργότερα, ο Χάρι τόνισε ότι ο Τζόνσον δεν είναι «ο απόλυτος καραγκιόζης», αλλά ένας συμπαθέστατος άνθρωπος. Η αναπληρωτής επικεφαλής του Εργατικού Κόμματος, Αντζελα Ράινερ, σχολιάζοντας τη συνέντευξη άδραξε την ευκαιρία να αμφισβητήσει τη σοβαρότητα τόσο του Βρετανού πρωθυπουργού όσο και του νέου συνεργάτη του.

«Δεν υπάρχουν πλέον σοβαροί άνθρωποι για να υπηρετήσουν το έθνος», επισήμανε. Να σημειώσουμε ότι ο υπουργός Υγείας, Σατζίντ Τζάβιντ, τόνισε ότι η τελευταία βιογραφία της συζύγου του πρωθυπουργού, Κάρι Τζόνσον, που υπογράφει ο λόρδος Ασκροφτ, είναι «σεξιστική» και «αποτελεί την επιτομή του μισογυνισμού». Η σύζυγος του πρωθυπουργού διαμαρτυρήθηκε πρόσφατα ότι έχει γίνει στόχος κακόβουλων σχολίων από τους «ορκισμένους εχθρούς» του, οι οποίοι πιστεύουν ότι τον επηρεάζει στις αποφάσεις του. Σύμφωνα με τη νέα βιογραφία του λόρδου Ασκροφτ, η Κάρι Τζόνσον παρεμβαίνει στο πώς ο σύζυγός της ασκεί τη διακυβέρνηση της Βρετανίας. Ο υπουργός Υγείας, επίσης, τόνισε ότι οι σύζυγοι των πολιτικών είναι απαράδεκτο να στοχοποιούνται άνευ ισχυρών αποδείξεων.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT