Ισπανός ΥΠΕΞ: Στόχος η αποκλιμάκωση της έντασης στο Ουκρανικό

Ισπανός ΥΠΕΞ: Στόχος η αποκλιμάκωση της έντασης στο Ουκρανικό

«Κανείς δεν προετοιμάζεται για πόλεμο. Ο λόγος για το ταξίδι μου στο Κίεβο σήμερα για να δω τον Ουκρανό ομόλογό μου είναι να διασφαλίσω ότι ο διάλογος και η διπλωματία είναι ο τρόπος για την επίλυση οποιασδήποτε διαμάχης», δήλωσε ο Ισπανός ΥΠΕΞ ενόψει της επίσκεψής του στην ουκρανική πρωτεύουσα.

41" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ο υπουργός Εξωτερικών της Ισπανίας, Χοσέ Μανουέλ Αλβάρες, θα ταξιδέψει στο Κίεβο αργότερα σήμερα, σε ένδειξη συμπαράστασης προς την ουκρανική πλευρά αλλά και στο πλαίσιο της προσπάθειας που καταβάλλεται προκειμένου να αποκλιμακωθεί η ένταση.

«Κανείς δεν προετοιμάζεται για πόλεμο… ο λόγος για το ταξίδι μου στο Κίεβο σήμερα για να δω τον Ουκρανό ομόλογό μου είναι να διασφαλίσω ότι ο διάλογος και η διπλωματία είναι ο τρόπος για την επίλυση οποιασδήποτε διαμάχης», δήλωσε ο επικεφαλής της ισπανικής διπλωματίας.

Ο Αλβάρες θα συναντηθεί με τον ομόλογό του, Ντμίτρο Κουλέμπα, προτού ταξιδέψει στη Λιόν για επαφές με τον Γάλλο ομόλογό του.

Την Πέμπτη αναμένεται να συναντηθεί με τον γενικό γραμματέα του ΝΑΤΟ Γενς Στόλτενμπεργκ.

«Όλες οι προσπάθειές μας στοχεύουν προς την ειρηνική επίλυση αυτής της διαμάχης. Δεν σκέφτομαι τον πόλεμο ούτε καν ως υπόθεση», τόνισε ο Αλβάρες.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT