Νέα Υόρκη: Τέλος η υποχρεωτική μάσκα στους περισσότερους κλειστούς χώρους

Νέα Υόρκη: Τέλος η υποχρεωτική μάσκα στους περισσότερους κλειστούς χώρους

Το μέτρο της υποχρεωτικής χρήσης μάσκας σε πολλούς κλειστούς χώρους θα άρει η Πολιτεία της Νέας Υόρκης

1' 59" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Το μέτρο της υποχρεωτικής χρήσης μάσκας σε πολλούς κλειστούς χώρους -κυρίως στα εμπορικά καταστήματα, τα εστιατόρια και τις επιχειρήσεις- θα άρει από αύριο, Πέμπτη, η Πολιτεία της Νέας Υόρκης, όπως ανακοίνωσε η κυβερνήτρια Κάθι Χόκουλ.

Με βάση τη νομοθεσία της Πολιτείας, το μέτρο θα έληγε αύριο. Τα νέα κρούσματα κορωνοϊού που καταγράφονται στις ΗΠΑ μειώνονται σταθερά τις τελευταίες ημέρες. 

Η κ. Χόκουλ εξήγησε, πάντως, ότι η μάσκα θα παραμείνει υποχρεωτική στα σχολεία. Επαφίεται εξάλλου στους δήμους –όπως σε αυτόν της Νέας Υόρκης– και στους ίδιους τους εμπόρους να αποφασίσουν εάν θα απαιτούν από τους δημότες και τους πελάτες τους να χρησιμοποιούν μάσκες.

Λίγο νωρίτερα, ο κυβερνήτης της Μασαχουσέτης Τσάρλι Μπέικερ ανακοίνωσε ότι από τις 28 Φεβρουαρίου παύει η υποχρέωση χρήσης μάσκας στα σχολεία. Η κάθε σχολική περιφέρεια ωστόσο θα έχει τη δυνατότητα να λάβει μέτρα σε τοπικό επίπεδο, εφόσον το κρίνει σκόπιμο.

Βρετανία: Κατάργηση καραντίνας προανήγγειλε ο Τζόνσον

Νωρίτερα, ο Βρετανός πρωθυπουργός Μπόρις Τζόνσον δήλωσε ότι σκοπεύει να καταργήσει την νομική υποχρέωση για αυτοαπομόνωση των πολιτών εάν βρεθούν θετικοί στην COVID-19 αργότερα αυτόν τον μήνα, όταν παρουσιάσει τη στρατηγική της κυβέρνησης, η οποία έχει στόχο «να μάθουν οι Βρετανοί να ζουν με τον ιό».

Ο Τζόνσον προχώρησε σε άρση σχεδόν όλων των περιορισμών της COVID-19 στην Αγγλία τον περασμένο Ιούλιο, ενώ τον περασμένο μήνα ήρε τα μέτρα του «Σχεδίου Β» που είχαν επιβληθεί προσωρινά, για να ανακοπεί η εξάπλωση της παραλλαγής Όμικρον.

Έκκληση ΠΟΥ προς πλούσιες χώρες

Στο μεταξύ, ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας (ΠΟΥ) απηύθυνε έκκληση στις πλούσιες χώρες να καταβάλουν επειγόντως 16 δισ. δολάρια, τα οποία υπολείπονται ακόμη για την χρηματοδότηση του προγράμματός του για την καταπολέμηση της πανδημίας του κορωνοϊού.

«Η επιστήμη μάς έδωσε τα εργαλεία» για να αγωνιστούμε κατά της πανδημίας, «αν αυτά μοιραστούν παγκοσμίως με αλληλέγγυο τρόπο, μπορούμε να δώσουμε τέλος φέτος στην παγκόσμια έκτακτη ανάγκη για την υγεία που προκαλεί η COVID-19», δήλωσε ο γενικός διευθυντής του ΠΟΥ, Τέντρος Αντάνομ Γκεμπρεγέσους.

Με πληροφορίες από Reuters, AFP, ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ειδήσεις σήμερα

Long COVID και «Όμικρον»: Πόσο πιθανό είναι να εμφανιστεί η παρατεταμένη νόσος

Χωρίς όριο οι καθήμενοι ανά τραπέζι σε εστίαση και διασκέδαση

Ακολουθήστε το kathimerini.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο kathimerini.gr 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT