Ο Ερντογάν καλεί επιχειρηματίες από τα Εμιράτα να επενδύσουν στην Τουρκία

Ο Ερντογάν καλεί επιχειρηματίες από τα Εμιράτα να επενδύσουν στην Τουρκία

Ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν κάλεσε σήμερα εταιρείες και επιχειρηματίες από τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα να επενδύσουν στην Τουρκία.

1' 29" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ο Τούρκος ηγέτης πραγματοποιεί την πρώτη του έπειτα από σχεδόν δέκα χρόνια επίσημη επίσκεψη στα Εμιράτα από χθες, Δευτέρα.

«Ως κύριοι εκπρόσωποι του ιδιωτικού τομέα στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, είμαι βέβαιος ότι κατανοείτε πλήρως τα πλεονεκτήματα των επιχειρηματικών συνεργασιών με την Τουρκία και των επενδύσεων», είπε ο Ερντογάν απευθυνόμενος σε εκπροσώπους επιχειρήσεων.

«Η βούληση των πολιτικών είναι πολύ σημαντική για να φτάσουν οι σχέσεις μεταξύ της Τουρκίας και των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων στο επίπεδο που τους αξίζει», πρόσθεσε, σύμφωνα με ανακοίνωση της τουρκικής προεδρίας.

«Αλλά είστε εσείς, τα μέλη της επιχειρηματικής μας κοινότητας, που θα συνειδητοποιήσετε τις δυνατότητες και των δύο χωρών, ειδικά στο εμπόριο και τις επενδύσεις», συνέχισε.

Σύμφωνα με τον Τούρκο πρόεδρο, η Άγκυρα έχει θέσει σε ισχύ μια «ελκυστική νομοθεσία» για επενδύσεις και σύσταση επιχειρήσεων.

Χθες, Δευτέρα, η επίσκεψη Ερντογάν στο Άμπου Ντάμπι επισφραγίστηκε από την υπογραφή 13 συμφωνιών συνεργασίας και μνημονίων κατανόησης.

Οι εν λόγω συμφωνίες σχετίζονται, μεταξύ άλλων, με τους κλάδους της υγείας, της βιομηχανίας, της προηγμένης τεχνολογίας, της γεωργίας και των μεταφορών, ενώ υπογράφηκε επίσης και ένα προσύμφωνο συνεργασίας μεταξύ των αμυντικών βιομηχανιών των δύο χωρών.

Τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα ελπίζουν να διπλασιάσουν ή και να τριπλασιάσουν τον όγκο των εμπορικών συναλλαγών τους με την Τουρκία.

Ο όγκος των εμπορικών συναλλαγών των δύο χωρών ανήλθε το πρώτο εξάμηνο του 2021 σε πάνω από 26,4 δισεκ. ντίρχαμ (6,3 δισ. ευρώ), αυξήθηκε με άλλα λόγια κατά 100% σε σύγκριση με την αντίστοιχη περίοδο του 2020, σύμφωνα με το επίσημο πρακτορείο ειδήσεων των Εμιράτων, WAM.

Το σύνολο των επενδύσεων των Εμιράτων στην Τουρκία έφθασε σχεδόν τα 4,4 δισ. ευρώ στα τέλη του 2020, σύμφωνα με το WAM, ενώ οι τουρκικές επενδύσεις στα ΗΑΕ – στις κατασκευές, στα ακίνητα, στα χρηματοοικονομικά, στον τομέα των ασφαλίσεων, στη βιομηχανία – έφθασαν τα 312 εκατ. ευρώ.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT