Ιαπωνία: Κατέγραψε ημερήσιο ρεκόρ θανάτων από Covid-19

Ιαπωνία: Κατέγραψε ημερήσιο ρεκόρ θανάτων από Covid-19

Οι 236 θάνατοι από κορωνοϊό που καταγράφηκαν την Τρίτη στην Ιαπωνία αποτελούν αρνητικό ημερήσιο ρεκόρ για τη χώρα. Ηλικιωμένοι τα πιο πολλά θύματα.

46" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Οι 236 θάνατοι από κορωνοϊό που καταγράφηκαν την Τρίτη στην Ιαπωνία είναι οι πιο πολλοί που έχουν καταγραφεί ημερησίως στη Χώρα του Ανατέλλοντος Ηλίου από την έναρξη της πανδημίας και έπειτα.

Μαζί με τους τελευταίους θανάτους, ο συνολικός αριθμός των νεκρών από την Covid-19 στην Ιαπωνία έχει πια ξεπεράσει τους 20.750, με τη χώρα της Ασίας να μετρά σταθερά πάνω από εκατό νεκρούς ημερησίως τις τελευταίες εβδομάδες, κι αυτό παρά το γεγονός πως τα συνολικά κρούσματα πλέον μειώνονται.

Τα θύματα είναι στην πλειονότητά τους ηλικιωμένοι που νόσησαν έπειτα από την εξάπλωση της μετάλλαξης Όμικρον σε οίκους ευγηρίας. Εκτιμάται, δε, πως ο αριθμός των ανθρώπων που θα χάνουν τη ζωή τους ημερησίως αναμένεται να παραμείνει υψηλός για ένα διάστημα, ενώ συνολικά τα κρούσματα στη χώρα έχουν ξεπεράσει τα 4 εκατομμύρια.

Με πληροφορίες από the Guardian   

⇒ Ειδήσεις σήμερα

Ακολουθήστε το kathimerini.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT