Ουκρανικό: Διάγγελμα Μπάιντεν στις 22.30 – Τι θα δηλώσει

Ουκρανικό: Διάγγελμα Μπάιντεν στις 22.30 – Τι θα δηλώσει

Σύμφωνα με τον Λευκό Οίκο, ο Μπάιντεν αναμένεται να επισημάνει ότι η Ουάσιγκτον παραμένει ανοιχτή σε διπλωματικές συζητήσεις υψηλού επιπέδου με τη Μόσχα

1' 8" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ο Τζο Μπάιντεν θα προβεί σήμερα σε μια δήλωση, στις 22.30 ώρα Ελλάδας, σχετικά με τη Ρωσία και την Ουκρανία, ανέφερε ο Λευκός Οίκος, αφότου η Μόσχα ανακοίνωσε μια μερική απόσυρση των δυνάμεών της που έχουν αναπτυχθεί στα σύνορα με την Ουκρανία.

Ο Αμερικανός πρόεδρος θα κάνει από τον Λευκό Οίκο «μια σύντομη δήλωση σχετικά με τη Ρωσία και την Ουκρανία. Θα επαναλάβει ότι οι ΗΠΑ παραμένουν ανοικτές στον διπλωματικό διάλογο σε υψηλό επίπεδο, σε στενό συντονισμό με τους συμμάχους μας», σύμφωνα με ένα δελτίο τύπου.

«Οι ΗΠΑ συνεχίζουν να πιστεύουν ότι η διπλωματία και η αποκλιμάκωση είναι η καλύτερη οδός που πρέπει να ακολουθηθεί, όμως είναι προετοιμασμένες για παν ενδεχόμενο», διευκρινίζει ο Λευκός Οίκος.

Νωρίτερα, η Αμερικανίδα πρέσβειρα στα Ηνωμένα Έθνη δήλωσε ότι οι ΗΠΑ δεν έχουν δει ακόμη αποδείξεις περί της απόσυρσης των ρωσικών δυνάμεων από τα σύνορα με την Ουκρανία, όμως μια τέτοια ενέργεια θα ήταν καλοδεχούμενη.

«Θα ήταν μια καλοδεχούμενη είδηση, εάν είναι έγκυρη. Δεν έχουμε δει αποδείξεις ακόμα», ανέφερε η Λίντα Τόμας-Γκρίνφιλντ.

Με πληροφορίες από Reuters, ΑΠΕ – ΜΠΕ

⇒ Ειδήσεις σήμερα

Live: Νέο μπαράζ διπλωματικών επαφών μετά τη συνάντηση Πούτιν-Σολτς

Ανταπόκριση από την Ουκρανία: Η ζωή στο Κίεβο υπό την απειλή της εισβολής

Ουκρανία: Για απόσυρση στρατευμάτων από τα σύνορα μιλά η Μόσχα

Ακολουθήστε το kathimerini.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο kathimerini.gr 

comment-below Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT