Τραμπ σε Ζεμούρ: «Μην υποχωρείτε, κρατάτε γερά»

Τραμπ σε Ζεμούρ: «Μην υποχωρείτε, κρατάτε γερά»

Τηλεφωνική συνομιλία διάρκειας σαράντα λεπτών είχε ο Ερίκ Ζεμούρ, ακροδεξιός υποψήφιος πρόεδρος της Γαλλίας, με τον τέως πρόεδρο των ΗΠΑ, Ντόναλντ Τραμπ, ο οποίος του σύστησε να «κρατάει γερά».

2' 8" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

ΠΑΡΙΣΙ. Τηλεφωνική συνομιλία διάρκειας σαράντα λεπτών είχε ο Ερίκ Ζεμούρ, ακροδεξιός υποψήφιος πρόεδρος της Γαλλίας, με τον τέως πρόεδρο των ΗΠΑ, Ντόναλντ Τραμπ, ο οποίος του σύστησε να «κρατάει γερά», σύμφωνα με τον εκπρόσωπο Τύπου του Ζεμούρ, Γκιγιόμ Πελτιέ. Την είδηση επιβεβαίωσε η εφημερίδα L’Opinion, που διευκρίνισε ότι η επικοινωνία διήρκεσε «από τις 17.57 έως τις 18.29».

«Ο Ντόναλντ Τραμπ είπε στον Ερίκ Ζεμούρ: Μην υποχωρείτε, κρατάτε γερά, παραμείνετε γενναίος και μείνετε ο εαυτός σας. Η αντοχή και η επιμονή στην τελευταία φάση μιας προεκλογικής εκστρατείας αποδίδουν καρπούς», δήλωσε ο κ. Πελτιέ, ο οποίος υπήρξε στέλεχος του κεντροδεξιού κόμματος του Σαρκοζί, Οι Ρεπουμπλικανοί. «Οταν το γραφείο του Ντόναλντ Τραμπ απάντησε θετικά στα επανειλημμένα αιτήματά μας, δεχθήκαμε την κλήση αυτή με ιδιαίτερη χαρά. Μέσα στις ερχόμενες εβδομάδες, ο κ. Ζεμούρ θα έχει επαφές με πολλές σημαίνουσες προσωπικότητες. Ολοι έχουν πλέον συνειδητοποιήσει ότι η προεδρική μονομαχία θα διεξαχθεί μεταξύ Εμανουέλ Μακρόν και Ερίκ Ζεμούρ», προσέθεσε ο κ. Πελτιέ.

Στην ανακοίνωση του γραφείου Τύπου της προεκλογικής εκστρατείας του Ζεμούρ αναφέρεται ότι οι δύο άνδρες «είχαν μακρά και θερμή συνομιλία, στην οποία έθιξαν θέματα όπως το μεταναστευτικό, η ασφάλεια και η οικονομία. Οι δεσμεύσεις και των δύο είναι ισχυρές: ο Ντόναλντ Τραμπ επιθυμεί οι ΗΠΑ να παραμείνουν οι ΗΠΑ και ο Ερίκ Ζεμούρ θέλει η Γαλλία να παραμείνει η Γαλλία».

Ο τέως πρόεδρος των ΗΠΑ στηρίζει ένθερμα τον ακροδεξιό υποψήφιο Ζεμούρ, ενόψει των γαλλικών προεδρικών εκλογών.

Σύμφωνα με δημοσιογραφικές πληροφορίες, συνεργάτες του Τραμπ με έδρα το Παρίσι είχαν μεταφέρει από το φθινόπωρο μήνυμα στον Ζεμούρ, σύμφωνα με το οποίο ο Τραμπ πίστευε ότι ο ακροδεξιός Γάλλος υποψήφιος έχει σημαντικές πιθανότητες να αναδειχθεί στον δεύτερο γύρο των προεδρικών εκλογών. Για την ώρα, όμως, τα ποσοστά του Ζεμούρ δεν έχουν απογειωθεί, όπως εκτιμούσαν επιτελείς της εκστρατείας του. Η πρόθεση ψήφου υπέρ του Ζεμούρ υστερεί έναντι εκείνης της Βαλερί Πεκρές, της Μαρίν Λεπέν και του Εμανουέλ Μακρόν, παρότι ο Γάλλος πρόεδρος δεν έχει ανακοινώσει ακόμη την υποψηφιότητά του.

Τον Ιανουάριο του 2017, κατά τη διάρκεια της προεκλογικής εκστρατείας για τη γαλλική προεδρία, η τότε ηγέτις της γαλλικής άκρας Δεξιάς είχε πραγματοποιήσει αιφνιδιαστική επίσκεψη-αστραπή στον ουρανοξύστη Τραμπ του Μανχάταν, χωρίς ωστόσο να συναντηθεί με τον πρώην τηλεοπτικό παρουσιαστή και τότε πρόεδρο, ούτε με στελέχη του Οργανισμού Τραμπ. Η Λεπέν είχε αναγκασθεί να εγκαταλείψει το Trump Tower από την έξοδο υπηρεσίας, χωρίς να συναντήσει το ίνδαλμά της.

Η πρόεδρος του Εθνικού Συναγερμού προσπάθησε χθες να υποβαθμίσει την τηλεφωνική επικοινωνία Ζεμούρ – Τραμπ. «Ηθελα να τον συναντήσω πριν γίνει πρόεδρος. Για να είμαι ειλικρινής, ήταν σίγουρα πιο ενδιαφέρον να του μιλήσει κανείς τότε, παρά τώρα», τόνισε η Μαρίν Λεπέν.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT