Λιθουανία: Η Κεντρική Τράπεζα προειδοποιεί για κυβερνοεπιθέσεις και διακοπές ρεύματος λόγω Ουκρανίας

Λιθουανία: Η Κεντρική Τράπεζα προειδοποιεί για κυβερνοεπιθέσεις και διακοπές ρεύματος λόγω Ουκρανίας

Η Κεντρική Τράπεζα της Λιθουανίας «βλέπει» την απειλή κυβερνοεπιθέσεων και διακοπών ρεύματος, ενώ μόλις μια ημέρα πριν, την Τρίτη, χάκερ είχαν «χτυπήσει» κυβερνητικές και τραπεζικές ιστοσελίδες στην Ουκρανία.

36" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η Κεντρική Τράπεζα της Λιθουανίας ζήτησε σήμερα από τις εταιρείες που δραστηριοποιούνται στον χώρο των οικονομικών υπηρεσιών να ξεκινήσουν προετοιμασίες για το ενδεχόμενο κυβερνοεπιθέσεων και διακοπών ρεύματος… με φόντο την ένταση στην Ουκρανία που παραμένει.

Μόλις μια ημέρα πριν, την Τρίτη, χάκερ είχαν «χτυπήσει» κυβερνητικές και τραπεζικές ιστοσελίδες στην Ουκρανία, με το Κίεβο να θεωρεί πως οι επιθέσεις προήλθαν από τη Ρωσία και τη Μόσχα να αρνείται κάθε σχετική ανάμειξη.

Σημειώνεται πως κυβερνοεπιθέσεις κατά ουκρανικών «στόχων» είχαν πραγματοποιηθεί και τον περασμένο Ιανουάριο, ενώ μόλις από λίγα χρόνια χάκερ είχαν καταφέρει να βυθίσουν στο σκοτάδι για λίγες ώρες προκαλώντας προβλήματα στην ηλεκτροδότηση.

Και για εκείνες τις επιθέσεις είχε κατηγορηθεί ως υπεύθυνη η Ρωσία η οποία όμως αρνείται κάθε ανάμειξη.

Με πληροφορίες από Reuters

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT