Ουκρανικό: Δορυφορικές εικόνες δείχνουν την κατασκευή πλωτής γέφυρας κοντά στα σύνορα με Λευκορωσία

Ουκρανικό: Δορυφορικές εικόνες δείχνουν την κατασκευή πλωτής γέφυρας κοντά στα σύνορα με Λευκορωσία

Γέφυρα που μπορεί να χρησιμοποιηθεί για απόβαση στρατιωτικών δυνάμεων στην Ουκρανία μέσω της Λευκορωσίας δείχνουν φωτογραφίες από δορυφόρο.

56" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Την ώρα που εντείνεται η ανησυχία για μια ρωσική εισβολή στην Ουκρανία, νέες δορυφορικές εικόνες που τραβήχτηκαν αυτή την εβδομάδα, δείχνουν την κατασκευή νέων δρόμων καθώς και μιας πλωτής γέφυρας πάνω από τον ποταμό Πρίπιατ στη Λευκορωσία, λίγα χιλιόμετρα μακριά από τα ουκρανικά σύνορα.

Συγκεκριμένα, η γέφυρα εμφανίστηκε την Τρίτη σε δορυφορικές εικόνες υψηλής ανάλυσης, μόλις 6 χιλιόμετρα μακριά από τα σύνορα Ουκρανίας- Λευκορωσίας, χωρίς ωστόσο να είναι σαφές αν ακόμη παραμένει στο σημείο.

Ουκρανικό: Δορυφορικές εικόνες δείχνουν την κατασκευή πλωτής γέφυρας κοντά στα σύνορα με Λευκορωσία-1

Όπως μεταδίδει το Sky News, η γέφυρα τις τελευταίες μέρες συναρμολογήθηκε και στη συνέχεια αποσυναρμολογήθηκε, αν και κάτι τέτοιο δεν είναι σύνηθες για τις ασκήσεις που γίνονται στην περιοχή, σύμφωνα με δυτικό αξιωματούχο τον οποίο επικαλείται.

Ασαφές επίσης παραμένει και το ποιος κατασκεύασε τη γέφυρα, καθώς οι δυνάμεις της Ρωσίας και της Λευκορωσίας πραγματοποιούν τις τελευταίες μέρες κοινά στρατιωτικά γυμνάσια στην περιοχή.

Ο σκοπός της γέφυρας παραμένει επίσης άγνωστος αν και θα μπορούσε να χρησιμοποιηθεί για την προέλαση στρατευμάτων προς το Κίεβο, με τις φωτογραφίες ωστόσο να μην εμφανίζουν στρατεύματα σε κοντινή απόσταση.

Ειδήσεις σήμερα

Ακολουθήστε το kathimerini.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο kathimerini.gr

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT