Τηλεδιάσκεψη σήμερα για το Ουκρανικό: Στο ίδιο «τραπέζι» Μπάιντεν και άλλοι δέκα ηγέτες

Τηλεδιάσκεψη σήμερα για το Ουκρανικό: Στο ίδιο «τραπέζι» Μπάιντεν και άλλοι δέκα ηγέτες

Ο Αμερικανός πρόεδρος Τζο Μπάιντεν αναμένεται να έχει σήμερα τηλεδιάσκεψη για την ουκρανική κρίση με κορυφαίους αξιωματούχους από την Ευρώπη, τον Καναδά και το ΝΑΤΟ.

1' 2" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ο Αμερικανός πρόεδρος Τζο Μπάιντεν αναμένεται να έχει σήμερα τηλεδιάσκεψη για την ουκρανική κρίση με κορυφαίους αξιωματούχους από την Ευρώπη, τον Καναδά και το ΝΑΤΟ, σύμφωνα με ευρωπαϊκές πηγές.

Στην εν λόγω τηλεδιάσκεψη – που πραγματοποιείται με φόντο τον νέο γύρο κλιμάκωσης της έντασης εν μέσω αλληλοκατηγοριών για «ρωσικές» και «ουκρανικές προβοκάτσιες» και «προκλήσεις» στην ανατολική Ουκρανία –  πρόκειται πιο συγκεκριμένα να πάρουν μέρος: ο Αμερικανός πρόεδρος Τζο Μπάιντεν, ο Καναδός πρωθυπουργός Τζάστιν Τριντό, η πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν, ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Σαρλ Μισέλ, ο Ιταλός πρωθυπουργός Μάριο Ντράγκι, ο γενικός γραμματέας του ΝΑΤΟ Γενς Στόλτενμπεργκ, ο Γερμανός καγκελάριος Όλαφ Σολτς, ο Πολωνός πρόεδρος Αντρέι Ντούντα, ο Ρουμάνος πρόεδρος Κλάους Γιοχάνις, ο πρωθυπουργός του Ηνωμένου Βασιλείου Μπόρις Τζόνσον και ο Γάλλος πρόεδρος Εμανουέλ Μακρόν, σύμφωνα με τη γαλλική προεδρία.

Σημειώνεται πως σήμερα, Παρασκευή, η αντιπρόεδρος των ΗΠΑ Κάμαλα Χάρις είχε συνάντηση με τον γενικό γραμματέα του ΝΑΤΟ Γενς Στόλτενμπεργκ στη Γερμανία, στο πλαίσιο της Διάσκεψης Ασφαλείας του Μονάχου, ενώ περίπου την ίδια ώρα ο υπουργός Άμυνας των ΗΠΑ Λόιντ Όστιν πραγματοποιούσε επίσκεψη στην Πολωνία.

Την επόμενη εβδομάδα αναμένεται και η συνάντηση του υπουργού Εξωτερικών των ΗΠΑ Άντονι Μπλίνκεν με τον Ρώσο ομόλογό του, Σεργκέι Λαβρόφ.  

Με πληροφορίες από Reuters, ΑΠΕ-ΜΠΕ

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT