Καναδάς – Διαμαρτυρίες: Σε συλλήψεις προχωρούν οι αρχές

Καναδάς – Διαμαρτυρίες: Σε συλλήψεις προχωρούν οι αρχές

50" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Σε συλλήψεις οδηγών φορτηγών που προκάλεσαν κυκλοφοριακό χάος στην Οτάβα για τρεις εβδομάδες, διαμαρτυρόμενοι για τους υγειονομικούς περιορισμούς, προχωρούν οι αρχές του Καναδά.

Η αστυνομία της Οτάβα ανάρτησε στο Twitter ότι την Παρασκευή το πρωί έξω από το Κοινοβούλιο, ορισμένοι διαδηλωτές παραδόθηκαν στις αρχές. 

Η αστυνομία, η οποία έχει ήδη αποκλείσει μεγάλο μέρος της πόλης, το βράδυ της Πέμπτης προχώρησε στη σύλληψη δύο επικεφαλής της διαδήλωσης.

Καναδάς – Διαμαρτυρίες: Σε συλλήψεις προχωρούν οι αρχές-1

Την Παρασκευή, ο πρόεδρος της Βουλής των Κοινοτήτων Άντονι Ρότα, προειδοποίησε τους βουλευτές να «μείνουν μακριά από το κέντρο» λόγω της επικείμενης αστυνομικής επιχείρησης.

Λίγες ημέρες πριν, ο Τζάστιν Τριντό είχε θέσει σε εφαρμογή τον νόμο περί έκτακτης ανάγκης του Καναδά, σύμφωνα με τον οποίο εξουσιοδοτούνται οι αρχές επιβολής του νόμου να κηρύξουν τους αποκλεισμούς παράνομους, να ρυμουλκήσουν φορτηγά, να συλλάβουν τους οδηγούς, να παγώσουν τους τραπεζικούς τους λογαριασμούς και να αναστείλουν τις άδειές επαγγέλματός τους.

Με πληροφορίες από AP

Ειδήσεις σήμερα

Ακολουθήστε το kathimerini.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο kathimerini.gr

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT