Γαλλία – δημοσκοπήσεις: Μεγάλο προβάδισμα για τον Μακρόν – Δεύτερος ο Ζεμούρ

Γαλλία – δημοσκοπήσεις: Μεγάλο προβάδισμα για τον Μακρόν – Δεύτερος ο Ζεμούρ

Σαφές προβάδισμα έναντι των άλλων υποψηφίων διατηρεί ο Εμανουέλ Μακρόν στον δρόμο προς τις προεδρικές εκλογές που διεξάγονται στη Γαλλία τον Απρίλιο. Δεύτερος στην κούρσα ο Ερίκ Ζεμούρ.

45" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Προς μια μάλλον καθαρή επανεκλογή στην προεδρία της Γαλλίας φαίνεται να οδεύει ο Εμανουέλ Μαρκόν, ενόψει των εκλογών του Απριλίου.

Πιο συγκεκριμένα, σύμφωνα με νέα δημοσκόπηση (IFOP), ο Μακρόν παρουσιάζεται να κυριαρχεί στον πρώτο γύρο των προεδρικών εκλογών με ποσοστό 25%, αφήνοντας στη δεύτερη θέση, περίπου δέκα ποσοστιαίες μονάδες πίσω, τον Ερίκ Ζεμούρ (16,5%) και ακόμη πιο πίσω τις Μαρίν Λεπέν (16%) και Βαλερί Πεκρές (15%).

Σύμφωνα με την ίδια δημοσκόπηση, στον δεύτερο γύρο ο Μακρόν θα επικρατούσε συγκεντρώνοντας ποσοστό 62% έναντι του Ζεμούρ.

Πέρα από την προβλεπόμενη επανεκλογή του Μακρόν, που μένει βέβαια να επιβεβαιωθεί και στην πράξη, ξεχωρίζουν τρία στοιχεία: η ραγδαία άνοδος του αντισυστημικού Ερίκ Ζεμούρ, η μεγάλη πτώση των άλλοτε πανίσχυρων πολιτικών παρατάξεων της Γαλλίας (Ρεπουμπλικάνοι, Σοσιαλιστές), και το αθροιστικά μεγάλο ποσοστό της ακροδεξιάς (Ζεμούρ, Λεπέν).  

⇒ Ειδήσεις σήμερα

Ακολουθήστε το kathimerini.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο kathimerini.gr 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT