Πέθανε ο YouTuber και ιδρυτής της πλατφόρμας SBTV Τζαμάλ Έντουαρτς

Πέθανε ο YouTuber και ιδρυτής της πλατφόρμας SBTV Τζαμάλ Έντουαρτς

Ο Βρετανός επιχειρηματίας και αστέρας του YouTube Τζαμάλ Έντουαρτς, πέθανε το πρωί της Κυριακής σε ηλικία 31 ετών, σύμφωνα με ανακοίνωση της εταιρείας του στο BBC

1' 29" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ο Βρετανός επιχειρηματίας και αστέρας του YouTube Τζαμάλ Έντουαρτς, πέθανε το πρωί της Κυριακής σε ηλικία 31 ετών, σύμφωνα με ανακοίνωση της εταιρείας του στο BBC. Δεν υπάρχουν ακόμα πληροφορίες για τα αίτια του θανάτου. 

Ο Έντουαρτς ήταν ιδρυτής του SBTV, μιας διαδικτυακής μουσικής πλατφόρμας που βοήθησε να αναγνωρισθεί το έργο καλλιτεχνών όπως οι Dave, Εντ Σίραν, Jessie J και Skepta σε ένα παγκόσμιο κοινό. Πέρα όμως από ιδρυτής της πλατφόρμας, ήταν σκηνοθέτης, συγγραφέας, DJ και σχεδιαστής. Μάλιστα, το 2014 βραβεύτηκε με MBE για την προσφορά του στη μουσική.  

To SBTV ξεκίνησε ως κανάλι στο YouTube. Όπως δήλωσε ο ίδιος σε παλαιότερη συνέντευξη, η πλατφόρμα δημιουργήθηκε μέσα από ένα κινητό τηλέφωνο όταν ήταν ακόμα μαθητής. Το κανάλι ιδρύθηκε το 2006 και πλέον έχει 1.2 εκατομμύρια συνδρομητές και σχεδόν 1 δισεκατομμύριο συνολικές προβολές. 

Πρωτοπόρος στη βρετανική ραπ και τη γκράιμ μουσική, έγινε πρεσβευτής της φιλανθρωπικής οργάνωσης του πρίγκιπα Καρόλου (Prince’s Trust). Η οργάνωση βοηθά τους νέους να δημιουργήσουν τις δικές τους εταιρείες. Συνεργάστηκε επίσης και με άλλες οργανώσεις σε μια προσπάθεια να καταρρίψει τα ταμπού σχετικά με την ψυχική υγεία των ανδρών, μιλώντας δημόσια για τη δική του μάχη με το άγχος. Το 2021 ξεκίνησε ένα πρότζεκτ με στόχο το άνοιγμα κέντρων νεολαίας. 

Ο Έντουαρτς γεννήθηκε στο Λούτον το 1990 και μεγάλωσε στο Άκτον, στο δυτικό Λονδίνο. Σπούδασε μίντια στο κολέγιο Ealing και εργάστηκε στις πωλήσεις στη βρετανική αλυσίδα καταστημάτων Topman για να υποστηριχθεί οικονομικά καθώς έφτιαχνε το SBTV.

Γιός της τραγουδίστριας και παρουσιάστριας της εκπομπής Loose Women Μπρέντα Έντουαρτς, ξεκίνησε την καριέρα του στον κινηματογράφο μετά τη βιντεοκάμερα που του αγόρασαν οι γονείς του σε ηλικία 15 ετών. 

Με πληροφορίες από το BBC 

⇒ Ειδήσεις σήμερα

Ακολουθήστε το kathimerini.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο kathimerini.gr

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT