E.E.: Κυρώσεις σε πέντε πρόσωπα που σχετίζονται με τις εκλογές του 2021 στην Κριμαία

E.E.: Κυρώσεις σε πέντε πρόσωπα που σχετίζονται με τις εκλογές του 2021 στην Κριμαία

Οι κυρώσεις της Ε.Ε. που σχετίζονται με την εδαφική ακεραιότητα της Ουκρανίας έχουν επιβληθεί πλέον σε συνολικά 193 άτομα και 48 οντότητες, σύμφωνα με το μπλοκ

46" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η Ευρωπαϊκή Ένωση επέβαλε σήμερα Δευτέρα κυρώσεις κατά πέντε ατόμων που συμμετείχαν στις ρωσικές κοινοβουλευτικές εκλογές στην προσαρτημένη ουκρανική χερσόνησο της Κριμαίας τον Σεπτέμβριο του 2021.

Οι κυρώσεις επεβλήθησαν σε μέλη του ρωσικού κοινοβουλίου (την κρατική Δούμα), τα οποία είχαν εκλεγεί για να εκπροσωπούν την Κριμαία και τη Σεβαστούπολη, καθώς και στον επικεφαλής και τον αναπληρωτή επικεφαλής της εκλογικής επιτροπής της Σεβαστούπολης, όπως ανέφερε η Ε.Ε. σε σχετική δήλωση.

Οι κυρώσεις της Ε.Ε. που σχετίζονται με την εδαφική ακεραιότητα της Ουκρανίας έχουν επιβληθεί πλέον σε συνολικά 193 άτομα και 48 οντότητες, σύμφωνα με το μπλοκ.

Οι κυρώσεις έχουν ως συνέπεια το «πάγωμα» των περιουσιακών στοιχείων των εν λόγω ατόμων, τα οποία μάλιστα υπόκεινται και σε ταξιδιωτική απαγόρευση που τα εμποδίζει από το να εισέλθουν ή να διέλθουν από την Ε.Ε..

Πηγή: Reuters

⇒ Ειδήσεις σήμερα

Ακολουθήστε το kathimerini.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο kathimerini.gr

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT