Συμβίωση με την COVID-19 στην Αγγλία

Την πλήρη άρση των μέτρων στην Αγγλία ανακοίνωσε χθες στο Κοινοβούλιο ο Βρετανός πρωθυπουργός Μπόρις Τζόνσον, ξετυλίγοντας την κυβερνητική στρατηγική για «Συμβίωση με την COVID-19».

1' 27" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Την πλήρη άρση των μέτρων στην Αγγλία ανακοίνωσε χθες στο Κοινοβούλιο ο Βρετανός πρωθυπουργός Μπόρις Τζόνσον, ξετυλίγοντας την κυβερνητική στρατηγική για «Συμβίωση με την COVID-19». Η πλήρης επιστροφή στην κανονικότητα, που θα λάβει σάρκα και οστά τις επόμενες ημέρες, σημαίνει ότι ακόμα και εκείνοι που είναι θετικοί στην COVID-19 θα μπορούν να συνεχίσουν την καθημερινότητά τους χωρίς περιορισμούς. Ταυτόχρονα, δεν θα χορηγούνται, πλέον, δωρεάν διαγνωστικά τεστ, παρά μόνον σε υπερηλίκους άνω των 80 ετών. Επίσης, οι μαθητές θα μπορούν να παρακολουθούν τα μαθήματα στο σχολείο χωρίς να υποβάλλονται σε τεστ δύο φορές την εβδομάδα. Επιμέρους οδηγίες αναμένεται να εκδοθούν από τους αρμόδιους υγειονομικούς φορείς στο προσεχές μέλλον. Σύμφωνα με γνώστες του θέματος, πάντως, οι συστάσεις θα είναι παρόμοιες με αυτές που γίνονται για την εποχική γρίπη. Ιδιαίτερο βάρος θα δοθεί στο ζήτημα της προσωπικής ευθύνης και ευθυκρισίας των πολιτών τόσο όσον αφορά στη δική τους προστασία όσο και του περιβάλλοντός τους.

Βασιλικά καθήκοντα

Πλήρης άρση μέτρων – Η βασίλισσα Ελισάβετ είναι θετική στον κορωνοϊό με ήπια συμπτώματα.

Την ίδια στιγμή, ανησυχία προκάλεσε η είδηση ότι η 95χρονη βασίλισσα Ελισάβετ προσβλήθηκε από κορωνοϊό, παρά τις διαβεβαιώσεις των Ανακτόρων ότι εμφανίζει ήπια συμπτώματα και θα εξακολουθήσει να ασκεί κάποια «ελαφρά» καθήκοντά της.

Σε περίπτωση που ασθενήσει βαριά και δεν μπορεί να συνεχίσει να το κάνει, αυτόν τον ρόλο θεωρητικώς θα πρέπει να επωμισθούν οι τέσσερις επόμενοι στη σειρά διαδοχής του στέμματος, δηλαδή οι πρίγκιπες Κάρολος, Ανδρέας, Ουίλιαμ και Χάρι.

Καλά πληροφορημένες πηγές αναφέρουν ότι λόγω των εξελίξεων στη βασιλική οικογένεια, του σκανδάλου που οδήγησε τον πρίγκιπα Ανδρέα να αποσυρθεί από τα καθήκοντά του και της απομάκρυνσης του πρίγκιπα Χάρι μετά το Megxit, τα καθήκοντα της βασίλισσας θα αναλάβουν μόνον ο διάδοχος του θρόνου, πρίγκιπας Κάρολος, και ο δεύτερος στη σειρά διαδοχής, πρίγκιπας Ουίλιαμ.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT