Κατάσταση έκτακτης ανάγκης στην Ουκρανία: Τι προβλέπεται για τους πολίτες

Κατάσταση έκτακτης ανάγκης στην Ουκρανία: Τι προβλέπεται για τους πολίτες

Τα μεσάνυχτα της 24ης Φεβρουαρίου θα ξεκινήσει το καθεστώς έκτακτης ανάγκης στην Ουκρανία και θα κρατήσει για 30 ημέρες, σύμφωνα με το σχετικό διάταγμα

59" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Τα μεσάνυχτα της 24ης Φεβρουαρίου θα ξεκινήσει το καθεστώς έκτακτης ανάγκης στην Ουκρανία και θα κρατήσει για 30 ημέρες, σύμφωνα με το σχετικό διάταγμα.

Σύμφωνα με το προσχέδιο που είδε το φως της δημοσιότητας, προτείνεται η απαγόρευση των μαζικών συγκεντρώσεων και οι απεργίες.

Παράλληλα, τονίζεται πως η κίνηση των εφέδρων θα περιοριστεί εντός της επικράτειας της χώρας, ενώ εξετάζεται και η επιβολή νυχτερινής απαγόρευσης κυκλοφορίας.

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, θα διενεργούνται έλεγχοι προσωπικών εγγράφων, θα απαγορεύεται η παραγωγή και διανομή ενημερωτικού υλικού που μπορεί να αποσταθεροποιήσει την κατάσταση, ενώ επιβάλλονται ειδικοί κανόνες για τη χρήση των επικοινωνιών και τη μετάδοση πληροφοριών με ηλεκτρονικά δίκτυα.

Επιπλέον, βάσει αυτής της απόφασης, οι αρχές θα μπορούν να ενισχύσουν την προστασία της δημόσιας τάξης και των στρατηγικών υποδομών, να περιορίσουν την κυκλοφορία μέσων μεταφορών και να εντείνουν την επαλήθευση οχημάτων.

Όπως τονίζει το Κίεβο, πρόκειται για μέτρα πρόληψης για τη διαφύλαξη της ηρεμίας στη χώρα, για να συνεχίσει να λειτουργεί η οικονομία.

Η Ουκρανία ανακοίνωσε ήδη την επιστράτευση εφέδρων και κάλεσε τους πολίτες της να εγκαταλείψουν τη Ρωσία.

Πηγή: Reuters

⇒ Ειδήσεις σήμερα

Ακολουθήστε το kathimerini.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο kathimerini.gr 

comment-below Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT