Σε πλήρη εξέλιξη η ρωσική επίθεση στην Ουκρανία

Σε πλήρη εξέλιξη η ρωσική επίθεση στην Ουκρανία

Τα χειρότερα πλέον ήρθαν - Οι ρωσικές δυνάμεις άρχισαν ευρείας κλίμακας επιθετική κίνηση

46" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Τα χειρότερα πλέον ήρθαν. Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκεται η επιθετική κίνηση των ρωσικών ενόπλων δυνάμεων στην Ουκρανία από την 5η πρωινή της Πέμπτης, κατόπιν και σχετικού διαγγέλματος του Ρώσου προέδρου Βλαντίμιρ Πούτιν μέσα στη νύκτα.

Εκρήξεις ακούγονται στην ουκρανική πρωτεύουσα Κίεβο και σε άλλες πόλεις της χώρας, ενώ οι κινήσεις των Ρώσων με όλα τα μέσα, επίγεια και εναέρια δείχνουν πρόθεση για πόλεμο-αστραπή.

Το υπουργείο Άμυνας της Ρωσίας ανακοίνωσε ότι οι ρωσικές ένοπλες πλήττουν στρατιωτικές υποδομές στην Ουκρανία με όπλα υψηλής ακρίβειας, ιδίως συστοιχίες της αντιαεροπορικής άμυνας, στρατιωτικά αεροδρόμια και αεροσκάφη.

Το υπουργείο διαβεβαίωσε ότι δεν βρίσκονται στο στόχαστρο επιθέσεων με το πυροβολικό ή με πυραύλους πόλεις ή περιοχές όπου ζουν άμαχοι.

Η ρωσική εισβολή στην Ουκρανία φαίνεται ότι βρίσκεται σε εξέλιξη, δήλωσε υπό τον όρο να μην κατονομαστεί αξιωματούχος του Οργανισμού του Συμφώνου του Βορείου Ατλαντικού στο διεθνές πρακτορείο ειδήσεων Ρόιτερς.

«Φαίνεται πράγματι ότι έχει αρχίσει», είπε ο αξιωματούχος του NATO.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ, CNN, Reuters

comment-below Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT