Βασίλισσα Ελισάβετ: Ακυρώνει συναντήσεις μετά τη διάγνωση με κορωνοϊό

Βασίλισσα Ελισάβετ: Ακυρώνει συναντήσεις μετά τη διάγνωση με κορωνοϊό

Το παλάτι του Μπάκιγχαμ ανακοίνωσε την Πέμπτη πως η βασίλισσα Ελισάβετ «ακύρωσε άλλες δύο διαδικτυακές ακροάσεις εξαιτίας της κατάστασης της υγείας της». Η είδηση αναμεταδόθηκε από το βρετανικό ειδησεογραφικό πρακτορείο Press Association

1' 29" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Το παλάτι του Μπάκιγχαμ ανακοίνωσε την Πέμπτη πως η βασίλισσα Ελισάβετ «ακύρωσε άλλες δύο διαδικτυακές ακροάσεις εξαιτίας της κατάστασης της υγείας της». Η είδηση αναμεταδόθηκε από το βρετανικό ειδησεογραφικό πρακτορείο Press Association. Η βασίλισσα βρίσκεται στο κάστρο του Γουίνσδορ από την Κυριακή, ημέρα που το παλάτι επιβεβαίωσε πως νοσεί από κορωνοϊό. 

Ωστόσο την Τετάρτη η βασίλισσα επικοινώνησε με τον Βρετανό πρωθυπουργό Μπόρις Τζόνσον, παρά το γεγονός ότι ακόμα έχει ήπια συμπτώματα κορωνοϊού, σύμφωνα με ανακοίνωση εκπροσώπου του παλατιού. 

Παρόλο που τα συμπτώματα είναι ελαφρά, επιμένουν και έτσι η 95χρονη μονάρχης αναγκάστηκε να ακυρώσει τα προγραμματισμένα καθήκοντά της, εκτός από την εβδομαδιαία συνομιλία της με τον Τζόνσον που έγινε εξ αποστάσεως. Ο Τζόνσον αναμένονταν να επισκεφτεί τη βασίλισσα για μια δια ζώσης συζήτηση, αλλά αυτό ακυρώθηκε λόγω των κατευθυντήριων οδηγιών της κυβέρνησης, δήλωσε πηγή του παλατιού. 

Την Τρίτη η βασίλισσα ακύρωσε τις προγραμματισμένες διαδικτυακές συνομιλίες της αλλά θα συνέχισε με αυτό που το παλάτι ονόμασε «ελαφρά καθήκοντα». 

Τα καθήκοντα πιθανόν περιλαμβάνουν την ανάγνωση κρατικών εφημερίδων, μια διαδικασία που καταλαμβάνει ένα σημαντικό μέρος της καθημερινότητας. Ακόμα ένα από τα καθήκοντα είναι η ανάγνωση εγγράφων από υπουργούς της βρετανικής κυβέρνησης και εκπροσώπους της Κοινοπολιτείας που τις στέλνουν κάθε μέρα για να τα εγκρίνει και να υπογράψει όπου χρειάζεται.

Μια πηγή κοντά στο παλάτι είπε στο CNN ότι οι περαιτέρω δεσμεύσεις της βασίλισσας την ερχόμενη εβδομάδα θα αποφασισθούν το συντομότερο, ανάλογα με την κατάσταση της υγείας της. Η ανησυχία για την υγεία της βασίλισσας επέστρεψε λόγω της προχωρημένης ηλικίας της και των θεμάτων που αντιμετώπισε πέρυσι. 

Η διάγνωση της βασίλισσας Ελισάβετ έρχεται μετά τα θετικά τεστ του γιου της πρίγκιπα Καρόλου και της δούκισσας της Κορνουάλης, Καμίλα. 

Με πληροφορίες από το CNN

⇒ Ειδήσεις σήμερα

Ακολουθήστε το kathimerini.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο kathimerini.gr

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT